Slovenija
13995 ogledov

Po dolgem času pravo zimsko jutro. In kdaj bo sneg?

Bohinjsko jezero, zima, pohodništvo Mitja Sodja Bohinjsko jezero pozimi.
Tista prava sprememba prihaja koncem tedna.

Po dolgem času smo se zbudili v zimsko jutro, je v svoji napovedi vremena za Radio Slovenija dejal dežurni prognostik na Agenciji za okolje RS ( Arso) Brane  Gregorčič. Jutranje temperature so se namreč spustile pod ničlo.

Tista prava sprememba prihaja koncem tedna, je še napovedal Gregorčič. "Tam med nedeljo in ponedeljkom bo nad Sredozemljem nastal kar globok ciklon, ki bo vplival na vreme pri nas, kar pomeni, kar pomeni več padavin in spuščanje meje sneženja," je dejal.

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 11 °C.

Ponoči se bo pooblačilo. V drugi polovici noči bodo ponekod kratkotrajne padavine, deloma plohe, lahko tudi snežne. Do jutra bodo padavine povsod ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju okoli 6 °C.

Jutri dopoldne se bo od severozahoda zjasnilo, dan bo povečini sončen. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Goriškem in ob morju do 12 °C.

V petek bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Zapihal bo jugozahodni veter. V noči na soboto bodo ponekod rahle padavine, v soboto čez dan pa se bo delno razjasnilo, več oblačnosti bo na zahodu, na vzhodu pa bo predvidoma dokaj sončno vreme, marsikje po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. V nedeljo se bo povsod pooblačilo, na Primorskem in Notranjskem bo deževalo.

V ponedeljek nas bo dosegla vremenska fronta

V ponedeljek kaže na oblačno vreme s padavinami, meja sneženja bo predvidoma nizka. V torek in sredo bodo občasno še padavine, v četrtek pa je verjetnost za padavine manjša.

Nad severno polovico Evrope se bo izmenjalo več globokih ciklonskih območij, naši kraji bodo konec tedna pod vplivom toplega in postopno vse bolj vlažnega jugozahodnika. V ponedeljek nas bo dosegla vremenska fronta, nad severnim Sredozemljem bo predvidoma nastalo ciklonsko območje. V torek se bo v Sredozemlju ponovno razvil močnejši ciklon, ki bo tam vztrajal tudi v sredo.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.