Slovenija
25 ogledov

Po dveh letih dobila stanovalce

Enajst stanovalcev je v bivalni enoti že našlo svoj drugi dom, eden se jim bo pr Jerca Božič Kranjec
Bivalna enota. Samevala od 2009. Zdaj zanimanja za vključitev celo več, kot je možnosti.

Trebnje. Nova bivalna enota za ljudi z motnjami v duševnem razvoju, ki je stala 1,3 milijona evrov, je od dokončanja junija 2009 samevala, v teh dneh pa je dobila toliko stanovalcev, kolikor premore postelj – 12.

Zadovoljen sem, da je enota po dveh letih končno zaživela, da smo naredili premik, ki je omogočil, da je 12 varovancev tu dobilo svoj drugi dom; prvi bo zanje vendarle ostal pri starših,” nam je povedal Štefan Velečič, predsednik društva Sožitje Trebnje.

Dogovor z VDC
Vzrok, zakaj je bilo za začetek delovanja enote potrebnega toliko časa, Velečič vidi v menjavi direktorice novomeškega varstveno-delovnega centra (VDC), ki je upravljalec enote, in menjavi pristojnih na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, saj so morali zato dogovore oblikovati na novo.

Še pred tremi meseci so v Sožitju, ki ima sicer 40 polnoletnih članov, iskali zadostno število varovancev, da bi lahko odprli enoto, po odprtju pa se po Velečičevih besedah javlja vse več staršev, ki jim je žal, da se za vključitev otrok v enoto niso odločili prej, ko je bil še prostor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.