Slovenija
27 ogledov

Po Kidriču verjetno Kidrič?

"Zakon daje možnost podaljšanja mandata izredne uprave. Agencija o tem še ni spr Žurnal24 main
Vzajemna. Kdo ji bo po šefoval po 23. juliju?

Izredni upravi Vzajemne, ki jo vodi Dušan Kidrič, se 23. julija (to je v manj kot dveh mesecih) izteče mandat. Z vsakim dnem pa je glede na časovne roke manj verjetno, da bi pristojnim v tem času uspelo izpeljati prehod na redno upravo.

Tega nam uradno sicer (še) niso potrdili niti na agenciji za zavarovalni nadzor (AZN) niti na Vzajemni niti na ministrstvu za finance (MF). Na AZN pravijo le, da agencija o tej "možnosti za zdaj še ni sprejela odločitve", zakon o zavarovalništvu pa to možnost daje. Na Vzajemni zatrjujejo, da bo izredna uprava pripravila rešitve prehoda na redno upravo "v okvirih, ki so ali bodo takrat v veljavi". Na MF pa so šele v petek na vlado poslali popravke zakona o zavarovalništvu, ki se dotikajo predvsem Vzajemne.

Najverjetnejši scenarij je, da bodo do 23. julija začela veljati nova pravila in bodo zavarovance na skupščinah zastopali voljeni zastopniki. AZN pa bo, ker bo zmanjkalo časa, da bi bila po teh pravilih izbrana nova uprava, imel razlog, da podaljša mandat izredni upravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.