Slovenija
30 ogledov

Po Mercatorju prodaja Laškega?

“Smo potencialna tarča. To je gotovo,” pravi prvi mož Pivovarne Laško Dušan Zork Žurnal24 main
Po Mercatorju bi banke utegnile prodati pivovarno Laško. Zanj se zanimajo Heiniken in Carlsberg ter nekateri skladi.

Po tem, ko so se v slovenskih bankah dogovorili o prodaji dobre polovice največjega trgovca, bi se na prodajnem trgu utegnila znajti še največja pivovarska skupina, pišejo današnje Finance. O tem naj bi že razmišljali v NLB.

Jutrišnja skupščina delničarjev Pivovarne Laško bo odločala o pogodbenem koncernu, ki mu nasprotuje NLB, a tako kot tudi Banka Celje jutri ne more glasovati, saj so njuni glasovi zamrznjeni. V bankah zato razmišljajo o izpodbojnih tožbah.

NLB in Banka Celje imata po pisanju Financ skupaj 26,8 odstotka Pivovarne Laško, banke, ki so do delnic prišle s plenjenjem Infonda Holdinga, ki ga je obvladoval nekdanji šef pivovarjev Boško Šrot, pa še 27,6 odstotka. Le banke bi tako lahko oblikovale večinski prodajni paket, skupaj 54,5 odstotka. Ob dogovoru bi se prodaji po pisanju časnika verjetno priključilo še nekaj drugih lastnikov, ni izključeno, da tudi Kad, ki ima 7,2 odstotka Laškega.

Zanimanje za nakup skupine Laško po pisanju Financ obstaja. Med najbolj vnetimi omenjajo pivovarja Heineken in Carlsberg (oba že imata pivovarni na Hrvaškem) in zasebni naložbeni sklad CVC Capital Partners, še več zanimanja pa naj bi bilo med skladi.

Komentarjev 5
  • varan 15:45 23.junij 2011.

    sedaj vas pa ne moti zvezda?

  • Altesse 15:14 23.junij 2011.

    Pa ja, prodajte tujcem, kaj pa, tako je najboljše. Vse jim prodajmo, še svoje spodnjice jim prodajmo, da nas bodo lahko brez ovir tudi J! V mariborski interšpar prihajajo po naš dobiček avstrijski varnostniki in ga odpeljejo v Avstrijo... A ...prikaži več se temu ne reče izkoriščanje? Aja, seveda zaposljujejo naše ljudi... Hahahahahaha, ekonomija za lobotomizirane slovenske amaterske politike!

  • Altesse 15:10 23.junij 2011.

    JJ je tisti za katerim danes žanjemo gnilobo, ki jo je sadil!!!!