Slovenija
47 ogledov

Po šestih urah je moral iz vode

Ne veter in ne dež, ampak neizpolnjeni formalizem je včeraj na suho postavil Mar mediaspeed
Nasedel pri Izoli. Brez dovoljenja uprave za pomorstvo maratona ne more biti – gre za varnostne ukrepe.

Maraton. Kar 90 kilometrov plavanja ob slovenski obali je načrtoval Mariborčan Aleksander Kamenik, ko je včeraj ob 6. uri zaplaval pri Seči. Načrtoval je 33 ur plavanja – do Debelega rtiča in nazaj –, a se je po četrtini poti zalomilo. “Ker ni imel dovoljenja za prečkanje območja izolske marine, je moral maraton prekiniti,” je povedala Katja Boh iz Mediaspeeda.

Uprava za pomorstvo je odgovorna za varnost plovbe in tudi za takšen maraton je treba pridobiti dovoljenje oziroma moramo pripraviti varnostne ukrepe. Če nekdo plava ob obali, morebiti še gre, kjer pa je kopanje prepovedano – na primer na območju vhoda v marino, okoli izolske ladjedelnice ali pa v bližini vhoda v Luko –, to ne gre,” pojasnjuje Davorin Fantulin z uprave za pomorstvo.

Mariborčan bo maraton, s katerim je želel promovirati Združenje varnih hiš Nova Slovenije, poskušal izpeljati v dveh tednih, dokler je morje toplo. Društvo deluje na osmih lokacijah, ponuja pa pomoč in oporo ženskam, moškim in otrokom, žrtvam družinskega in drugega nasilja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.