Slovenija
22 ogledov

Pohiteli s prostorskim načrtom

Jerneju Verbiču se z novo sestavo občinskega sveta obeta še močnejša koalicija. Žurnal24 main
Konec mandata. Zadnja seja v stari sestavi brez javnosti.

Postojnski svetniki so se prejšnji teden, torej že po lokalnih volitvah, tako rekoč v tajnosti sestali na zadnji seji. Novinarji na sejo nismo bili vabljeni, o njej nismo bili niti obveščeni, gradivo za sejo pa še vedno ni javno dostopno. Občino smo opozorili, da nam je tako preprečila celovito obveščanje javnosti, in jo zaprosili za gradiva, a odziva (še) ni.

OPN sprejet
Po informacijah, ki smo jih prejeli, je želelo občinsko vodstvo še pred konstituiranjem novega občinskega sveta v stari sestavi pod streho spraviti občinski prostorski načrt (OPN) – da bi izpolnili napoved in da ne bi v novi sestavi na dan prišel kakšen neprijeten pomislek.

Dokument je občina razmeroma hitro uskladila z vsemi nosilci urejanja prostora in ga sprejela med prvimi občinami v Sloveniji. S spremembo akta so razširili tudi dejavnosti družbe Postojnska jama, katere lastnik je Občina Postojna in ki ima četrtinski lastniški delež v družbi Turizem Kras.

14 novih obrazov
V novem 23-članskem občinskem svetu bodo sedeli svetniki 13 list in 14 novih obrazov. Med povratniki je Zveza za Primorsko. Svetniške stolčke bodo že drugi mandat greli štirje svetniki, že tretji pa pet svetnikov, med njimi tudi dosedanja podžupan Zvone Černač in podžupanja Margareta Srebotnjak Borsellino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.