Slovenija
59779 ogledov

Policija prodaja 136 vozil, Peugeot za pet evrov

Policija rabljena vozila Policija Rabljena policijska vozila.
Začeli so z zbiranjem ponudb za rabljena vozila. Seznam je zelo raznolik.

Ministrstvo za notranje zadeve je v četrtek objavilo poziv k javnemu zbiranju ponudb za odkup 136-ih rabljenih vozil, katerih lastnik je država, upravljalec pa Policija. Ponudbe bodo zbirali do 6. maja.

A posameznih vozil ne bo mogoče odkupiti, ampak le vsa skupaj. "Ponudnik mora ponuditi odkup vseh premičnin v celoti. Ponudba, v kateri ne bo ponujen odkup vseh premičnin, bo izločena iz nadaljnjega postopka prodaje," je zapisano v pozivu ministrstva.

Izhodiščna cena za vsa vozila skupaj znaša 184.608 evrov, kupec pa mora kupnino poravnati najkasneje v roku 20 dni od izstavitve računov. Ponudniki morajo ponudbi priložiti potrdilo o plačani varščini v znesku 18.500 evrov. Varščina bo vračunana v kupnino.

Nekatera niso vozna

Na seznamu za prodajo so različna vozila. Gre za osebne in patruljne avtomobile policije, policijske motorje, kolesa in tudi transportna vozila.

Najcenejši artikel je označen le kot Peugeot, brez nadaljnega opisa, navedeno ni niti leto izdelave. Izhodiščna cena je pičlih pet evrov.

Najvišjo izhodiščno ceno so postavili za dve transportni vozili. Volkswagen Caddy Maxi letnika 2016 z malce več kot 200.000 prevoženimi kilometri, ki ni v voznem stanju, so ocenili na 4.473 evrov.

Še en Volkswagnov transporter istega letnika s skoraj 300.000 prevoženimi kilometri, ki prav tako ni v voznem stanju, so ocenili na 4.579 evrov.

Cenitev premičnin je opravil Primož Povše, HQL d.o.o. iz Braslovč.

Vse ponudbe za odkup, ki bodo pravočasno prispele na naslov notranjega ministrstva, bodo odpirali 8. maja ob 8.30 v prostorih te institucije. 

Celoten seznam vozil, večinoma gre za starejša in dotrajana vozila, si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:13 20.april 2024.

    To je vse za na odpad,ali rezervne dele,in policaji nas učijo o varnosti prometa,šalabajzerji

  • jernej40 21:17 19.april 2024.

    To bo itak spet Kastelec vse kupil.

  • Avatar lopov
    lopov 18:53 19.april 2024.

    ti avti imajo še in še kilometrov in slabo vzdrževani.. za rezervne delee in odpad

Sorodne novice