Slovenija
3502 ogledov

Pozor, na delu so inšpektorji

Dars
Inšpektorji s poostrenim nadzorom zapor in preusmeritev prometa na državnih cestah.

Inšpektorat RS za infrastrukturo tudi letos izvaja usmerjeno akcijo poostrenega inšpekcijskega nadzora zapor in preusmeritev prometa pri izvajanju vzdrževalnih in obnovitvenih del na državnih cestah. Akcijo izvajajo zaradi zagotavljanja večje varnosti udeležencev v prometu na vseh državnih cestah.

Kot so sporočili z inšpektorata, inšpektorji za ceste izvajajo poostren inšpekcijski nadzor na državnih cestah, ki jih upravljata Drsi in Dars, predvsem v času pred in med poletno sezono in pred njenim zaključkom ter v času pred in po večjih praznikih, ko je pričakovati povečan promet.

Nadzor poteka v zvezi z izpolnjevanjem zahtevanih pogojev iz dovoljenj za zapore cest, ki se postavljajo pri rednem vzdrževanju, izvajanju investicijskih vzdrževalnih del oziroma vzdrževalnih delih v javno korist in drugih delih.

Poostren inšpekcijski nadzor, ki poteka skladno s predvidenimi ukrepi iz resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2023-2030 in glede na obseg izvedb rednih vzdrževalnih in investicijskih del, sicer traja med 1. januarjem in 15. decembrom letos.

Poročilo o številu nadzorov inšpektorjev za ceste in o ugotovitvah bodo pripravili po zaključku akcije, predvidoma v začetku prihodnjega leta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1