Slovenija
3732 ogledov

Prepoved obiskov v izolski bolnišnici, to je razlog

bolnišnica Izola Facebook
Splošna bolnišnica Izola zaradi povečanega števila okužb in zagotavljanja varnosti pacientov prepoveduje obiske na oddelku interne medicine, so sporočili iz izolske bolnišnice.

Na ostalih oddelkih izolske bolnišnice ostajajo omejitve obiskov. Kot so sporočili iz SB Izole tako lahko pacienta obišče le ena zdrava odrasla oseba, obisk pa lahko traja največ 30 minut. "Obiskovalcem na oddelku ni potrebno nositi zaščitne maske, je pa priporočeno, pred vstopom na oddelek pa je obvezno razkuževanje rok," so še dodali. 

Omejitve obiskov sicer ne veljajo: za kritično bolne in umirajoče paciente, pri katerih so obiski omogočeni ves čas po presoji zdravnika; za otroke, ki so sami hospitalizirani na pediatričnem oddelku in jih lahko hkrati obišče en starš ali skrbnik, ki je zdrav; za zdrave očete novorojenčkov, ki lahko mamice z novorojenčki obiščejo za 15 minut vsak dan med 14:30 in 16:30.

"V Enotah intenzivne terapije, kjer so obiski dovoljeni najožjim svojcem, eni zdravi osebi pri pacientu do 15 minut. Spremstvo porodnice pri porodu je dovoljeno," so še zapisali na spletni strani.

"Obiskovalci, ki prihajajo na obiske v bolnišnico, morajo biti zdravi. Ob obisku bolnišnice jim svetujemo razkuževanje rok, med obiskom bolnišnice pa morajo upoštevati navodila zdravstvenega osebja. Priporočljiva je uporaba zaščitne obrazne maske," so zaključili v obvestilu na spletni strani. 

Za kakšne vrste okužb gre, smo vprašali tajništvo bolnišnice, na odgovore še čakamo, po telefonu nam podatkov niso želeli dati.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • bi_ba 14:12 07.avgust 2024.

    Kisle kumarice.

  • Antivaxer 13:57 07.avgust 2024.

    »Naslednjih 14 dni bo ključnih«

  • Enzgg4 13:35 07.avgust 2024.

    Uvod v zahteve fidesovih pijavk po dodatkih za delo z bolnimi ljudmi. Za tako mizerno plačo se splača delat kvečjemu z zdravimi pacienti, pa še to samo med 8.30 in 12.00, ker to pa res ne zgleda, da človk pride ...prikaži več popoldne zmatran na fuš pri privatniku.