Slovenija
18 ogledov

Pričakujemo do pol metra snega in –10 stopinj

sneg Shutterstock
Uživajte v današnjem vremenu, kajti kmalu se bo ozračje pošteno ohladilo.

Že proti večeru se bo predvsem v vzhodni Sloveniji prehodno pooblačilo, lahko tudi rahlo sneži. Najvišje dnevne temperature bodo danes od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva pretežno jasno. Čez dan se bo od zahoda oblačnost povečala. Zvečer bo v zahodnih krajih že rahlo snežilo, le ob morju bo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od –3 do –8, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do –14, najvišje dnevne od –3 do 1, na Primorskem do 5 stopinj Celzija.

"Do sobote zvečer, ko bo sneženje ponehalo, bo v večjem delu Slovenije zapadlo od 15 do 25 centimetrov snega. V hribovitih predelih predvsem južne Slovenije, na Kočevskem in Notranjskem pa ga lahko zapade tudi do pol metra. Sneg bo suh, temperatura zraka bo pod ničlo, zato bo snežna odeja višja,“ je za nas povedal Brane Gregorčič iz Agencije Republike Slovenije za okolje. V začetku naslednjega tedna bo na nas pritisnil mraz, saj se bo zjasnilo. Nedelja bo vetrovna, a sončna. "Noč z nedelje na ponedeljek bo mrzla, temperature se bodo gibale okoli –10, na kakšnem mrazišču pa lahko padejo celo na 20 stopinj Celzija."

Komentarjev 8
  • Žurnalček 01:42 07.december 2012.

    Lej greš na bovšjak , kupiš za 30 € smuči za 700 €, kombinezon dobiš tudi tam za 10 € , pancarje pa za 25 € , palce 10 € in si za 100 € na snegu. Greš na Črni ...prikaži veči vrh , kjer dnevna pride 11€ in smučaš cel dan . Saj za kaj več tudi kondicije nimaš!

  • Žurnalček 01:39 07.december 2012.

    Kje si našla gospoda , jaz gledam in gledam pa videm samo škilastega bolnija !

  • Štefan Semeniti 01:20 07.december 2012.

    On je že tepec :-)