Slovenija
14 ogledov

Prihajajo pomladne temperature

Cesta Gosuplje-Ljubljana P. M.
Danes dopoldne bo zapadlo okrog pet do deset centimetrov snega. Ponekod na Gorenjskem ga lahko zapade tudi do 15 centimetrov. Ceste mokre in spolzke. Vikend bo lep in topel.

Danes bo še oblačno, v severovzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bo občasno še snežilo. Na Primorskem bo deževalo, pihala bo zmerna burja. "Burja bo zmerna, do 100 km/h, in ne bo presegla vrednosti za opozorilo," je povedal dežurni meteorolog iz Agencije RS za okolje. Popoldne bodo padavine povsod ponehale in zvečer se bo začelo jasniti. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

Jutri bo ponekod v osrednji in jugovzhodni Sloveniji nizka oblačnost, drugod bo pretežno jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Burja na Primorskem bo prehodno oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do -12, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od 2 do 5, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija. Nato se bo ozračje počasi segrevalo. V nadaljevanju tedna nas bo grelo sonce

Otoplitev konec tedna

Vikend bo zelo topel. Temperature se bodo čez dan dvignile nad deset stopinj, uživali bomo lahko v brezveterju in soncu. "Jutra bodo v glavnem še pod ničlo, kakšnega mraza pa ne bo več," še obljublja dežurni meteorolog.

Ceste mokre in spolzke

Zaradi snežnih razmer je na cestah več posipnih in plužnih skupin, promet je upočasnjen. "Voznikom priporočamo previdno vožnjo," svetuje Prometno-informacijski center.

Zaradi zimskih razmer je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina– Col–Črni Vrh–Godovič–Idrija in Podnanos–Razdrto ter na MP Babno Polje in Petrina na hrvaški strani. Zaprti so tudi prelazi Ljubelj, Vršič ter Korensko sedlo na avstrijski strani. Na prelazu Jezersko so obvezne verige na avstrijski strani.

Komentarjev 6