Slovenija
11 ogledov

Pristali so v drugi ligi

"Zanimanje slovenskih klubov za naše mlade igralce pomeni, da delamo dobro," pra Žurnal24 main
Triglav. Nekdanji ponos gorenjske košarke zasedel zadnje mesto v 1.B-ligi.

Košarkarski klub Triglav se seli v tretji rang tekmovanja. Nekdanji ponos gorenjske košarke, ki je med drugim vzgojil Miliča, Horvata, Hafnarja, Fučko, Drobnjaka in številne druge, je letošnje 1.B-ligaško prvenstvo končal na zadnjem mestu. Tako nizko še ni bil.

Denar je vladar
"Stanje v gospodarstvu in športu je tako, da visokega profesionalizma ne moremo vzdrževati. Odločili smo se za finančno sanacijo, dosledno poravnavanje stroškov, ne pa da tonemo v jamo brez dna. Sanje o dragih izkušenih igralcih so zato iluzorne. Tudi sicer verjamemo, da je finančna stabilnost kluba pomembnejša kot bolestno trapanje za trenutnimi rezultati. Hkrati smo želeli ohraniti zdravo jedro domačih igralcev, dati priložnost mladim. Posledica je sicer slabši članski rezultat, vendar so mladi nabrali ogromno izkušenj," je vzroke za uvrstitev na zadnje mesto pojasnjeval Darko Vidakovič, predsednik kluba.

Lahko bi ostali
Zanimivo je, da Vidakovič sicer še vedno vidi možnost, da izpada v tretji rang tekmovanja ne bo. "Lestvica ne laže, smo pa prepričani, da bo imel marsikateri klub v prihodnji sezoni težave igrati v 1.B-ligi. Finančne zahteve nastopanja so dokaj visoke, zato dvomim, da jih bodo vsi izpolnili," je dejal in dodal: "To nikakor ne pomeni, da se veselimo neuspeha drugih, nismo pa opustili upanja, da bomo kljub rezultatu tudi v prihodnji sezoni 1.B-ligaš."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.