Slovenija
5966 ogledov

Pred nami eden najbolj obremenjenih vikendov

Gneča zastoj Profimedia
Do ponedeljka lahko na cestah pričakujemo močno povečan promet. Potovalni časi bodo daljši.

Vse do ponedeljka lahko pričakujemo močno povečan promet na naših cestah. Gnečo lahko pričakujemo predvsem pred predorom Karavanke, na ljubljanskem obroču, primorski avtocesti in na cestah v slovenski Istri. Gnečo lahko pričakujemo tudi na odseku Ptuj–Gruškovje.

Avgusta postajajo čedalje močnejši tudi prometni tokovi iz smeri Hrvaške proti Avstriji, zato lahko ob koncih tedna pričakujemo daljše zastoje tudi v smeri morja proti notranjosti. 

Kot je razvidno iz Darsovega prometnega koledarja, se bo takšno stanje ob koncih tedna nadaljevalo vse do konca meseca. Dodatno je promet lahko v primeru lepe vremenske napovedi povečan tudi v okolici turističnih in izletniških točk. 

Pred odhodom na pot preverite trenutne razmere na cestah

"Letos poleti je na cestah največ prometa od sobote do ponedeljeka v obe smeri. Tudi ta konec tedna pričakujemo visoko gostoto prometa. Opozarjamo tudi na močno povečan promet v naslednjem tednu zaradi praznika po številnih evropskih državah. Več tovornih vozil bo v dneh pred in po prazniku, ki je v četrtek, 15. avgusta," pravijo na Prometnoinformacijskem centru. Voznike opozarjajo, naj bodo pozorni tudi na vremenske razmere. 

razcep Koseze Ljubljana gneča kolona | Avtor: Reševalni pas/Twitter Razcep Koseze. Reševalni pas/Twitter

Ne pozabite na dela na cestah!

Ob tem na posameznih odsekih potekajo različna dela. Na južni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana–jug in center v obeh smereh promet poteka po dveh zoženih pasovih. V času visoke gostote prometa nastajajo zastoji.

Na štajerski avtocesti so na odsekih Arja vas – Domžale, Dragučova - Maribor, R2/ Kosovelova - Ptujska cesta in Šentilj - Pesnica predvidena dela do srede, 14. avgusta. 

promet kolone gneča | Avtor: Bralec Bralec

Zvečer bodo na dolenjski avtocesti med priključki Novo mesto – Kronovo – Dobruška vas začeli vzpostavljati začasno prometno ureditev. Promet bo po zaključku pripravljalnih del, predvidoma od 11. avgusta 2024 dalje, potekal dvosmerno po levem smernem vozišču, in sicer po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje. V 1. fazi obnove bo zaprto desno smerno vozišče in izvoz Kronovo proti Obrežju. Takšna ureditev naj bil bila predvidoma do 1. oktobra 2024. Uvoz Kronovo proti Obrežju bo zaprt od septembra 2024 dalje vse do zaključka del. 

Od danes na posameznih odsekih podravske in pomurske avtoceste potekajo dela, in sicer na odsekih Hajdina - Slivnica  in Hajdina - Draženci (v obeh smereh); Sveti Jurij ob Ščavnici – Vučja vas, Cerkvenjak – Sveti Jurij ob Ščavnici, Lipovci – Turnišče, Turnišče – Dolga vas, Lendava – Pince; Murska Sobota – Lipovci, Vučja vas – Murska Sobota, Sveta Trojica – Sveti Jurij ob Ščavnici. 

Na gorenjski avtocesti med priključkoma Jesenice vzhod in zahod v obe smeri promet poteka po enem voznem pasu v vsako smer. 

gneča na ljubljanski obvoznici | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 6
  • darefoks 12:36 09.avgust 2024.

    me ne moti ker se ne vozim po AC parkir placu

  • Naklonsky 10:32 09.avgust 2024.

    Očitno je vsak vikend “eden izmed najbolj obremenjenih v letu”..

  • Avatar Metod Kvargl
    metod1 09:47 09.avgust 2024.

    Me ne moti, ker v gnečo ne grem.