Slovenija
19 ogledov

Protestni shod v bran plavajočemu bifeju

ŠRC grič ŠRC grič
Upravitelji prepričani, da želijo inšpektorji onemogočiti delovanje centra. Pod peticijo za ohranitev že 520 podpisov.

“Zaradi odnosa inšpektorjev in za nas nepravične obravnave bomo protestno zaprli Športno rekreacijski center (ŠRC) Grič za javnost in na ta način opozorili na za nas nerazumljivo gonjo,” razlaga Mitja Oštrbenk.

Najprej na kolesih

Rekreacijski center ob reki Krki deluje 13 let, športne površine tam brezplačano uporabljata dva športna kluba. V sklopu centra je postavljen tudi plavajoči objekt, v katerem strežejo pijačo. V preteklosti je bil tam objekt na kolesih. Lokal je plavajoč zaradi rednega poplavljanja Krke in ker je Oštrbenk prepričan, da gradbenega dovoljenja za stoječi objekt ne bi dobil.

Brez elektrike ni ničesar

Inšpektor je presodil, da gre pri plavajočem bifeju za objekt brez ustreznega dovoljenja. Kljub mnenju izvedenca, da gre za plavajoči in ne stoječi objekt, morajo upravitelji bife odstraniti. “V odločbi je bil odrejen tudi odklop električne energije, čeprav ta ni bila priklopljena na bifeju,” pravi Oštrbenk. Da bi omogočili delovanje športnikom, so lahko elektriko spet priklopili. Podjetje s centrom sicer ni več upravljalo, je pa to počelo društvo, zato je inšpektor spet zahteval ureditev razmer.

Rušiti bo treba tudi ribnik

Oštrbenk je bil pred tremi leti za projekt plavajočega apartmaja, ki se nahaja na ribniku v sklopu ŠRC Grič, nagrajen za najbolj inovativno turistično idejo. Inšpektor mu je tudi za montažni ribnik izdal odločbo o rušenju. Če se je ne bo držal, mu grozi kazen 40 tisoč evrov.





Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.