Slovenija
72 ogledov

Ratoša vodja Virantovega kabineta

Gregor Virant Saša Despot
Državni zbor je potrdil mandate nadomestnim poslancem, ki bodo v poslanskih klopeh zamenjali tiste, ki so postali ministri. SDS bo za podpredsednico državnega zbora predlagala poslanko SDS Romano Tomc. Vodja Virantovega kabineta pa je postala Katarina Ratoša.

Predlog za imenovanje Katarine Ratoša za vodjo njegovega kabineta je podal predsednik DZ Gregor Virant, člani MVK pa so imenovanje soglasno potrdili. Ratoša je sicer v kabinetu predsednika DZ zaposlena že nekaj let, delo v kabinetu pa je začela v času, ko je bil predsednik DZ France Cukjati.

Potem ko je DZ v petek za ministre nove vlade imenoval tudi sedem poslancev, je DZ danes potrdil mandate poslancem, ki jih bodo nadomestili. Člani MVK so na današnji seji določili, kdo bodo ti poslanci.

Namesto ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovana Žerjava (SLS) bo v poslanske klopi sedla Jasmina Opec, namesto ministra za kmetijstvo in okolje Franca Bogoviča (SLS) pa Roman Žveglič. Zunanjega ministra Karla Erjavca (DeSUS) bo nadomestila Marija Plevčak, ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmilo Novak (NSi) pa Janez Vasle.

Ministra za delo, družino in socialne zadeve Andreja Vizjaka (SDS) bo v DZ zamenjala Damjana Petavar Dobovšek, ministra za infrastrukturo in prostor Zvoneta Černača (SDS) Patricija Šulin, notranjega ministra Vinka Gorenaka (SDS) pa Ivan Pišek.

Černača in Gorenaka bi sicer glede na volilni rezultat morala naslediti Vitoslav Türk in Gregor Pivec, a sta se oba poslanskemu položaju odrekla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.