Slovenija
25410 ogledov

S helikopterjem reševali otroka s Šmarne gore

Reševanje s helikopterjem
1/4
PU Kranj
V enem dnevu so imeli gorski reševalci sedem intervencij, od tega štiri helikopterske.

Ob helikopterskih reševanjih se vedno sočasno na pomoč odpravijo tudi gorski reševalci z lokalnih gorskih reševalnih služb na klasičen način - peš. 

Po klicu Regijskega centra za obveščanje Kranj so se gorski reševalci dežurne ekipe GRS na Brniku odpravili na pomoč na zahtevno reševanje izpod okna na Prisojniku. "Poškodovanko so lokalni reševalci GRS Kranjska Gora uspeli izvleči ter jo z zdravnikom HNMP oskrbeli. Poškodovanko smo z elektromagnetno vitlo dvignili iz stene ter s posadko LPE prepeljali do Erjavčeve koče, kjer sta jo prevzela zdravnik GRS in tehnik HNMP," so sporočili reševalci. 

Sočasno je bila tudi sprožena akcija na Mali Mojstrovki, medtem ko je potekalo reševanje na Prisojniku, je poškodovanko pobral helikopter Slovenske vojske z lokalnim gorskim reševalcem GRS Kranjska Gora. Poškodovanka je bila prepeljana v SB Jesenice.

Reševanje s helikopterjem | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Preko navigacije so 4 tuji državljani poslali SOS signal na Regijski center za obveščanje Nova Gorica. "Signal je kazal na okolico koče na Doliču, kjer so tuji pohodniki obtičali zaradi nevihte in snega, ki sta jim onemogočila varen sestop. Vse štiri je, nepoškodovane, vendar premočene, posadka helikopterja Slovenske policije z dežurno ekipo GRS na Brniku ob pomoči gorskih reševalcev GRS Bovec prepeljala v Trento."

Reševanje s helikopterjem | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Četrta intervencija: otrok na Šmarni gori

"Otrok je na vrhu Šmarne gore padel z igral in se poškodoval. Prisotni gasilci so ga oskrbeli, pomagali so gorski reševalci GRS Ljubljana. Gorski reševalci z dežurne ekipe GRS na Brniku smo ga s posadko LPE preložili na heli vrečo in dvignili z elektromagnetno vitlo v helikopter Slovenske policije," so sporočili z Gorske reševalne zveze Slovenije. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:26 03.junij 2024.

    Rešijo otroka,ga peljejo na urgenco,tam pa stavkajo,kako potem?

  • Ender3 22:11 02.junij 2024.

    Ljudem se meša pa ne samo zaradi brezveznih volitev. Se ne zavedajo, da zdravstvo še vedno stavka..