Slovenija
23 ogledov

S štiristo jurji bi Triglavu šlo

Triglav se bo tudi v prvi ligi oprl na domače igralce. Siniša Brkič, ki je moštv Žurnal24 main
Nogomet. V prvoligaško sezono s skromnim proračunom in velikim srcem.

Kranj. Novopečeni nogometni prvoligaš Triglav bi moral za prihodnjo sezono zbrati vsaj 400 tisoč evrov, če želi enakovredno meriti moči z ostalimi moštvi, je v ponedeljek na seji ocenil upravni odbor kluba.

Naša prednost je, da imamo precej lastnih igralcev.
Igor Velov, predsednik kluba

Po mnenju predsednika Igorja Velova se s takim zneskom kranjski nogometaši še lahko spustijo v boj za obstanek.

"Štiristo tisoč evrov je še vedno pol manj, kot znašajo najnižji proračuni ostalih prvoligašev v prvi ligi," je opozoril Velov, vseeno prepričan, da lahko finančni zaostanek za konkurenti nadoknadijo z lastnimi močmi.

Že sodniki stanejo
Denar.
Triglav bi prihodnjo sezono potreboval 70 tisoč evrov za tekmovalne stroške in strokovni štab, 330 tisoč evrov bi namenil za ekipo. Honorar glavnega sodnika na srečanje znaša brez davka 255 evrov, pomočnikov 125, rezervnega pa 100.

Sponzorji zadržani
Velov se zaveda, da tudi oblikovanje tako težkega proračuna v času gospodarske krize ne bo mačji kašelj in da bo veliko odvisno od interesa gospodarstva. Možnost, da bi občina dodatno podprla prvoligaša je Velov, kot podžupan, zavrnil, od kranjskih podjetij, ki smo jih povprašali, pa se je včeraj odzvala le Sava, ki naj bi tudi letos financirala predvsem zdravniške preglede mladih nogometašev. Merkur, Iskratel, Iskraemeco, Gorenjska banka in Gorenjska borzna posredniška družba, se na naše poizvedovanje niso odzvali.

Trener še ni znan
Mimogrede, klub se v teh dneh odloča tudi o trenerju. V igri naj bi bila po navedbah Velova dva, o imenih včeraj dopoldne ni hotel govoriti, povedal je le, da bo odločitev padla do konca tedna.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.