Slovenija
3 ogledov

SDS strmo navzdol

Ljubljana 25.08.09, ministrstvo za solstvo in sport, minister Luksic, Foto: Deja Ljubljana 25.08.09, ministrstvo za solstvo in sport, minister Luksic, Foto: Deja
Čeprav podpora vladi v javnomnenjskih anketah pada, pa so na strankarski lestvici nastale vidne spremembe.

SD je s 13 odstotki znova na prvem mestu, največ pa je od zadnje ankete izgubila SDS, ki jo je junija podpiralo dobrih 14 odstotkov vprašanih, zdaj pa le še devet, ugotavlja anketa v današnji izdaji časnika Večer.


PS s sedemodstotno podporo ostaja na tretjem mestu, četrti je DeSUS, ki je v primerjavi z junijem s 3,7 odstotka svoj izkupiček več kot samo podvojil. Podobno je s 3,5 odstotka uspelo NSi na petem mestu. Preostali parlamentarni stranki - SLS in DL- sta dosegli manj kot dvoodstotno volilno podporo.

Kot še ugotavlja anketa časnika Večer, se je delež neopredeljenih v primerjavi z junijem nekoliko zmanjšal, še vedno pa zajema dobro polovico volilnega telesa. Dobra tretjina vprašanih pravi, da ne bi šla na volitve, dobra petina pa jih ne ve, koga bi volili.

Pada podpora vladi

Pada pa podpora vladi, ki so jo anketiranci tokrat ocenili s povprečno oceno 2,53, medtem ko je ta junija znašala 2,61.

Sicer pa je Večerova anketa tudi pokazala, da volivci menijo, da je vlada in celotna politika glavni razlog za počasno gospodarsko okrevanje in reševanje krize v Sloveniji. Skoraj natanko polovica vprašanih meni, da je glavni krivec za slovensko krizo vlada, ki nima rešitev in pravih metod za reševanje kriznih vprašanj.

Skoraj toliko vprašanih meni, da je za stanje kriva kar celotna politika, ki povzroča nestabilnost v državi in strankarsko prerivanje, kakršno je bilo tudi aktualno okoli primera Mišič, ki so ga udeleženci v Večerovi anketi navedli kot tretji razlog za aktualno stanje.

Za počasno okrevanje krivi tudi delodajalci

Da so za počasno reševanje krize krivi delodajalci, ki naj bi v težkih časih lažje razvijali svoje strategije izkoriščanja, meni dobra tretjina vprašanih. Slaba četrtina jih vidi razloge za slovensko protikrizno polomijo v nesposobnih ekonomistih, ki ne znajo svetovati vladajočim, še ugotavlja anketa Večera.

 

Komentarjev 24
  • gornik 00:02 18.september 2013.

    Lukšiču rejtig raste zato, ker ga dviguje helikopter. Ko ga bo spustil bo padel prostim padcem na tla .

  • Oxxo 14:22 30.avgust 2013.

    Bolj korektno bi bilo: Pada podpora PARLAMENTU. Poslanci bi se resno morali zamisliti nad svojim: slabim zgledom, neproduktivnostjo, foteljskem vegetiranju, nepotizmu, nestrpnosti, korupciji, itd.

  • mph 10:35 30.avgust 2013.

    @EnBralec, kakešn Velinovič nekaj. V ozadju je rdečaudbokučanomafija! Če jim je uspelo nastavit svojega papeža, si povsem podrediti Finsko in Avstrijsko sodstvo, .... pa bo ja mala malica si podrediti še STA. :-) Bogi Janezek. :-)