Slovenija
18120 ogledov

Še bo snežilo. Kdaj, kje, koliko?

Sneg na Ljubljanskih ulicah.
1/5
Anže Petkovšek Kidanje in pluženje snega na Ljubljanskih ulicah.
Snežilo bo tudi v noči na četrtek in tudi v naslednjih dneh.

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme s padavinami, ki bodo proti poldnevu oslabele in prehodno ponekod tudi ponehale. "V notranjosti Slovenije bo snežilo, v nižjih legah Primorske pa deževalo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo čez dan počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do okoli 8 stopinje Celzija."

Zvečer in ponoči bo predvsem v južni in vzhodni ter deloma osrednji Sloveniji občasno rahlo snežilo. "Burja na Primorskem bo ponehala," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju okoli 5 stopinj Celzija."

Sneg tudi ponoči

Vremenski portal Neurje.si piše, da bo sneženje dopoldan slabelo in marsikje postopno tudi ponehalo. "V noči na četrtek bo lahko ponovno močneje snežilo na skrajnem severovzhodu Slovenije, predvsem v Prekmurju, Prlekiji in na območju Haloz," pišejo pri Neurje.si.

Jutri bo po napovedih Arsa večinoma oblačno, v Prekmurju in Slovenskih goricah bo predvsem dopoldne še rahlo snežilo, sneg bo lahko prehajal tudi v dež. "Popoldne se bodo ponekod oblaki prehodno trgali," pravijo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija."

V petek bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bodo občasno rahle padavine, po nižinah v notranjosti bo večinoma rahlo snežilo. "Količina padavin bo majhna," napovedujejo pri Arsu. "V soboto bo na Primorskem delno jasno, drugod pa sprva pretežno oblačno in povečini suho. Popoldne se bo ponekod jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja."

Prihodnji teden spet sneženje

V začetku prihodnjega tedna se verjetnost za padavine nekoliko poveča. "Po nižinah bo predvidoma večinoma snežilo," še napovedujejo pri Arso. "Temperature bodo primerne letnemu času."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.