Slovenija
34 ogledov

Še ena fronta kemične tovarne

Kemiplas od KS Dekani zahteva 50 tisoč evrov, ker so protestniki za krajši čas z Žurnal24 main
Kemiplas. KS Dekani toži za poslovno škodo, ki naj bi jo povzročili s protestnim shodom. Brez prispevkov?

Koper. “Kemiplas vztraja pri tožbi, mi pa vztrajamo, da nismo krivi. Malo smešno je, da nekdo, če mu za eno uro zapreš vhod, pravi, da nima strateškega materiala in da mu proizvodnja stoji za tri ure,” nam je po včerajšnji prvi obravnavi na koprskem sodišču povedala Ingrid Kocijančič, predsednica Krajevne skupnosti (KS) Dekani, ki jo Kemiplas toži zaradi poslovne škode.

Ta naj bi nastala med protestnim shodom okrog 500 krajanov za zaprtje tovarne decembra 2007. Kocijančičeva je dejala, da so na shodu sodelovali krajani vseh okoliških KS, KS Dekani ga je le uradno prijavila. Muharem Kadić, direktor Kemiplasa, tožbe včeraj ni komentiral, češ da je na Madžarskem in da je na sodišče poslal odvetnika.

Na naše vprašanje o neplačevanju prispevkov, na kar nas je opozoril eden od bivših zaposlenih, pa je odvrnil, da izpolnjujejo vse obveznosti. V zvezi s pritožbo na Agencijo RS za okolje, ki Kemiplasu ni izdala okoljevarstvenega dovoljenja zaradi nezakonitega skladiščenja nevarnih odpadkov, ki pa so jih medtem odpeljali, pa je Kadić dejal, da ni nič novega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.