Slovenija
28 ogledov

Še manj možnosti za zaposlitev

razno 17.01.12. parket, polagalec parketa, pod, tla, delavec, obrtnik, foto: shu Shutterstock
Delodajalci v Sloveniji v zadnjem četrtletju napovedujejo manj priložnosti za iskalce zaposlitve.

Tako kaže danes predstavljena raziskava družbe Manpower. Neto napoved zaposlovanja s strani delodajalcev za obdobje med oktobrom in decembrom je nič odstotkov, potem ko je bila za tretje četrtletje sedem odstotkov.

Glede na raziskavo, v katero so vključili 620 delodajalcev iz 10 panog, 12 odstotkov delodajalcev za zadnje četrtletje letos napoveduje rast zaposlitvenih možnosti, 12 odstotkov pa zmanjšanje števila zaposlenih.

Nič odstotkov možnosti

Neto napoved zaposlovanja – razlika med deležem delodajalcev, ki načrtujejo povečanje, in delodajalcev, ki načrtujejo zmanjšanje števila zaposlenih – je tako nič odstotkov, kar pomeni, da so zaposlitvene možnosti v četrtletni primerjavi upadle za sedem odstotnih točk, v letni primerjavi pa za tri odstotne točke.

Komentarjev 8
  • YaKo 18:18 10.september 2013.

    država bi morala samo omogočit podjetnikom, da delajo in preživijo. tako bi tudi zaposljevali. Sedaj pa ko se ne da preživet pa tudi davka ne poberejo, ko se nič ne dogaja.

  • zic 17:23 10.september 2013.

    bo morala pa socialna odpret vrečo...ker ljudje brez denarja ne morejo živeti ali naj se pobrigajo za delovna mesta ali pa raztegnit socoalno vrečo.....kakor koli obrneš najebe država

  • mr.big 17:08 10.september 2013.

    mZupan....ni res da so (smo) si vsi enaki !! Niti eden ni enak drugemu !! Ja, drži, da tudi na desni strani dobijo sinovi,hčere službe po vezah....vendar to ni srš problema v Sloveniji !! Problem je v tem kar je ...prikaži več našteval Mirko !! Namesto, da bi naši butasti novinarji vrtali za informacijami kdo,kje in kdaj so lastnili Probanko,factor banko,autocommerce,trimo trebnje....sedaj so te družbe v globokih minusih --->in te minuse so povzročili ljudje iz Foruma 21, lahko pa tukaj seštevamo škodo v milijardah eur, ki jih bomo na koncu plačali državljani. Ne, ampak novinarji se raje ukvarjajo z problemom kdo in kdaj je plačeval položnice Janeezu Janši.