Slovenija
77 ogledov

Se tukaj sme zaviti levo ali ne?

Izvoz Barjanska Anže Petkovšek
Po burni razpravi v uredništvi smo se obrnili na policijo, ki pa je dala nedvoumen odgovor.

Na tem izvozu prometnega znaka, ki bi prepovedoval zavijanje levo ni, cestni označbi pa sta dvoumni, ena kaže, da se zaviti ne sme, druga pa, da se sme. Puščica na tleh kaže, da je mogoče le zavijanje desno, medtem ko je sredinska polna črta črtkana na strani, s katere bi zavil levo, kar bi lahko kazalo na to, da je zavijanje v levo dopustno. Ogromno voznikov tudi zavije levo. 

Talna označba je kot prometni znak

"Talna označba je enakovredna prometnemu znaku in jo je treba upoštevati. V tem primeru je dovoljeno zavijanje samo v desno. Označba, ki je po sredini vrisana na vozišču prednostne ceste, v tem primeru ni povezana z dovolitvijo zavijanja. V tem primeru dovoljuje prehitevanje na prednostni cesti. Po našem mnenju signalizacija ni dvoumna,“ so odgovorili. Ko smo jim posredovali še fotografijo, na kateri je razvidno, da je črta črtkana le v širini izvoza, mnenja niso spremenili, so se pa strinjali, da je "prekinjena črta v tem primeru nepotrebna,“ in nas napotili na pristojno občino, v tem primeru Mestno občino Ljubljana (MOL). 

Izvoz Barjanska | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Cestni priključek objekta Barjanska cesta 70 na Barjansko cesto je bil urejen v avgustu leta 2005, in sicer na način, da je bil izvoz iz parkirišča na Barjansko cesto možen le v smeri desno proti avtocesti," so pojasnili. "Levega zavijalnega pasu ni. Pri parkirišču gre za zasebno zemljišče; pobude za zavijanje levo v smeri mesta nismo prejeli,“ pravijo na Molu. 

Kaj je namen črtkane črte na glavni cesti, pa niso pojasnili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Ferluci 15:54 22.september 2015.

    Na levo greš lahko, če je cesta zasnežena in talne oznake niso vidne. Ha ha.

  • Presvetli 18:22 21.september 2015.

    Ni znaka obvezna smer,talna označba pa ne prepoveduje zavijanja v levo!!Tudi na sredini je črtkana črta za zavijanje v tej smeri. Debate ni,ker ni nikjer prepovedi.

  • Presvetli 18:20 21.september 2015.

    Ni znaka obvezna smer,talna označba pa ne prepoveduje zavijanja v levo!!Tudi na sredini je črtkana črta za zavijanje v tej smeri. Debate ni,ker ni nikjer prepovedi.