Slovenija
75 ogledov

Škode za 1,378 milijona evrov

V Sloveniji je 45,6 odstotka zaposlenih menilo, da je njihovo zdravje ogroženo z Žurnal24 main
Stres na delu. Prizadene skoraj tretjino Evropejcev, situacija je primerljiva tudi v Sloveniji.

Delo. "Stres na delovnem mestu prizadene 28 odstotkov zaposlenih v EU," so strokovnjaki opozarjali na konferenci v sklopu projekta Program podpore pri odpravljanju stresa, povezanega z delom. Ocenjujejo, da so ekonomski stroški stresa na delovnem mestu v EU med tremi in štirimi odstotki BDP, kar je bilo leta 2007 okoli 1,378 milijona evrov. "Situacija v Sloveniji je primerljiva," dodajajo.

Varovanje zdravja
"Namen projekta je ustvarjanje podpornega okolja za izboljšanje delovnih procesov in razmer na področju varovanja zdravja," pravi Aleš Strmečki, vodja projekta z mariborske univerze. Program pilotno izvajajo v petih podjetjih, kjer so se poleg stresa na delovnem mestu lotili spremljanja izostajanja z dela, zmanjševanja produktivnosti, izgorevanja in podobno. "Odkriti želimo tiste dejavnike na delovnem mestu, ki med Slovenci povzročajo največ bolniških odsotnosti, konfliktov, slabega zdravja in nizke produktivnost," so pojasnili na konferenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.