Slovenija
26371 ogledov

Slovenska diplomatka povzročila škandal na Hrvaškem

Morje
Ogorčenim sledilcem odgovorila s psovkami.

Diplomatka Špela Cimerman, ki je v letih 2009 do 2014 v delegaciji EU sodelovala v pogajanjih za področje notranjih zadev pri vključevanju Hrvaške v Evropsko unijo, je razburila hrvaške medije, ki so odkrili njene fotografije podvodnega ribolova. 

Pozirala z morskimi "trofejami"

Cimermanova je v začetku avgusta na svojem profilu Sea Spirit Adria na Facebooku objavila fotografije na katerih pozira s "trofejami" podvodnega ribolova. V času med 1. julijem in 31. avgustom velja prepoved lova na kirnje, ki veljajo za ogrožene vrste. Na to jo je v komentarjih pod objavo opozorilo več sledilcev, Cimermanova pa je na to odgovorila precej grobo in tudi s psovkami.  

Cimermanova je odgovorila, da ima dovoljenje ministrstva za pomorstvo in da lovi samo za hrano. Dodala je še, da imam dovoljenje in pravico sponzorirati svoje delo ter da je fotografija stara pet let. 

"Šla bom na hrvaške volitve!"

Novinarji hrvaškega portala Morski.hr so jo tudi poklicali po telefonu, pogovor pa označili za "vse prej kot navaden". Pojasnila je, da ni več diplomatka, pač pa dela v Somaliji kot polkovnica v vojski Združenih narodov.
"Pustite me pri miru," je dejala Cimermanova novinarju. "Vzeti moram pomirjevalo. Imam vsa dovoljenja za ribolov in jutri bom dobila hrvaško državljanstvo. Moje srce joče za to državo. Šla bom na parlamentarne volitve v Republiki Hrvaški. Vse bom aretirala, ves organiziran kriminal," je napovedala. 

Grenak priokus ostaja

Hrvaški novinarji so nato ugotovili, da je ta ista fotografija prvič objavljena 15. junija 2018, ko podvodni ribolov ni prepovedan, vendra originalne fotografije niso mogli dobiti, zato niso mogli preveriti, kdaj je bila riba ulovljena. "Vseeno pa ostaja grenak priokus, da si  nekdo, ki dela v diplomaciji in se ukvarja z resnim delom, dovoli tako vedenje," so zaključili hrvaški novinarji. 

Komentarjev 12
  • sandi76 08:48 11.avgust 2021.

    Raztresena oseba. Ima očitno iste kvalitete kot tisti diplomat, ki je kupoval po več sto kosov orodja, žlic... Očitno je to pogoj za diplomatsko službo ?

  • 28ce4e2f2141933b62bc27a07d7350b8ab04c046 17:57 10.avgust 2021.

    Koga zanima ta bivša diplomatka??

  • bogdan76 15:05 10.avgust 2021.

    Menda je zaprosila za Hrvaško državljanstvo dasebo maščevala poroča 24hr.