Slovenija
24 ogledov

Spet v nasprotno smer

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Po avtocesti od Starin proti Dobruški vasi voznik v napačno smer. Ob 16.30 so ga zaustavili.

Gre za voznika belega vozila, ostalih podrobnosti pa novomeški policisti niso povedali. Po napačni strani je vozil iz Novega mesta proti Obrežju; ker je v tem času na Dolenjskem deževalo in je bila vidljivost posledično slabša, je močno oviral voznike, ki so bili namenjeni v smeri dolenjske prestolnice.

K sreči se je njegov podvig končal brez hujših posledic, lahko pa bi bilo povsem drugače...

Ohranite mirnost
Kaj torej storiti v primeru, ko preko radia izvemo, da po naši strani vozišča prihaja vozilo v nasprotni smeri? Na Avto moto zvezi priporočajo, da ostanete mirni, da zmanjšate hitrost, saj se boste tako veliko lažje izognili nasproti vozečemu avtomobilu. V takšnih okoliščinah ni varno prehitevanje!

Glede na to, da je zaradi takšne vožnje že prihajalo do smrtnih nesreč, glede na to, da vemo, kako pomembne so v takšni situaciji hitre informacije, na AMZS-ju tudi svetujejo, da se – če imate možnost – ustavite na počivališču, počakate na preklic nevarnosti oziroma če zanjo niste slišali, pokličete na 113.

Kaj pa v primeru, če se – kljub res kričečim oznakam - sami znajdete na napačnem pasu?
Takoj vklopite vse štiri smernike in se ustavite, v kolikor ne ovirate nobenega nasproti vozečega vozila, to seveda storite na odstavnem pasu in obvestite policijo ali dežurno avtocestno službo ter počakajte na njihov prihod.

Nikar ne obračajte vozila, saj lahko zaradi stresa mimogrede spregledate bližajoče se vozilo in s tem povzročite nesrečo, isto velja tudi za vzvratno vožnjo.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.