Slovenija
25557 ogledov

Srb v Severni Koreji: "Lažejo nam!"

Aleksa Vuković Youtube
25-letni Aleksa Vuković, Beograjčan, ki živi v Avstraliji, je posnel dokumentarni film o Severni Koreji.

Rojeni Beograjčan Aleksa Vuković že dlje časa živi v Sidneyu, kjer je po objavi satiričnih dokumentarnih posnetkov o Severni Koreji postal silno popularen. Najbolj zaprto državo sveta, o kateri naj bi poleg številnih resnic veljale tudi nekatere zablode, je obiskal nedavno. Njegovi posnetki dajejo nekoliko drugačno sliko o Severni Koreji.

Cilj rojenega Srba je odkriti predsodke in razbiti mit o vladavini Kim Jong-una. Kot študent političnih ved, pa tudi - kot poudarja sam - zaradi globalne krivice, ki jo je trpela tudi Srbija, je začutil potrebo po izdelavi dokumentarnega filma.

Vuković je za srbske Novosti povedal, da avstralski mediji naravnost tekmujejo v tem, kdo bo prej objavil posmehljive novice o voditelju Severne Koreje ali pa kdo se bo prej zgorzil zaradi njegovih potez, dogajanje v Severni Koreji pa naj bi pogosto izkoristili tudi zato, da bi "prekrili" domače težave. Pogosto naj bi o Severni Koreji objavljali tudi neresnice, je prepričan.

Kim Jong-un Lokalni mediji Svet Kim Jong-un in njegove "nadnaravne moči"

Kot primer navaja informacijo, da naj bi bilo v Severni Koreji z zakonom predpisano, da se vsi moški strižejo kot njihov diktator. Da bi vest preveril, se je v Severni Koreji med drugim napotil tudi k frizerju. Frizura, ki jo je - kot poudarja - sam izbral - je postala del dokumentarnega filma, ki ga je posnel s pomočjo prijatelja in objavil na YouTubu.

"Začutil sem potrebo odgovoriti na nekatera vprašanja, tako kot so to začutili moji starši tekom bombandiranja Srbije pred 18-timi leti. Takrat sem bil star sedem let in spominjam se izkrivljene slike o Srbih in vsem, kar se je tam dogajalo, kar so prenašali zahodni mediji," je povedal 25-letnik. Dodal je, da je v Srbiji v času vojne še živela njegova babica in številni sorodniki, v Avstraliji pa so Srbijo opisovali kot državo divjakov in zločincev.

Posnetek Svet Neverjeten posnetek dramatičnega pobega severnokorejskega vojaka

Po Severni Koreji je potoval z lokalnim vodičem in - kot poudarja - se je imel odlično.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • Avatar vec
    vec 13:56 25.december 2017.

    Mah dej tale "srb" je v bistvu feget ki je rojen v AU od malih nog vsega polno rit (dobesedno) zdej pa pametuje, ma nerj gre v NK in mal pofega tam, pol bo vidu vse lepote te države.

  • ECKING 13:32 15.december 2017.

    Srbija trpela?! Kdaj ze supak en!!

  • matermila 07:06 15.december 2017.

    Po Severni Koreji je potoval z lokalnim vodičem in - kot poudarja - se je imel odlično. To,da je imel vodiča pove vse.Vodič-preverjena partiska lutka(po možnosti tajni agent varnostne službe).Snemal je pa samo tisto,kar so mu dovolili snemati.Stavim plačo,da v ...prikaži večv delovna taborišča ni imel vstopa.Tisto o frizuri,bi mu pa verjel,je le bil "turist" in dvomim da za turiste veljajo enaka pravila,kot za domače "goste".Če se je imel tako lepo,pa naj zaprosi za državljanstvo.