Svet
9486 ogledov

Neverjeten posnetek dramatičnega pobega severnokorejskega vojaka

Po spletu se je danes kot virus razširil posnetek, na katerem severnokorejski vojak poskuša zbežati čez mejo v Južno Korejo. Pri tem so ga vojaki, ki so ga lovili, petkrat ustrelili.

Na posnetku je jasno videti severnokorejskega vojaka, ki pobegne z vojaškim tovornjakom, ko zleti s ceste pa ga začnejo loviti in nanj streljati kolegi vojaki.

Video posnetek so objavili predstavniki Združenih narodov v Južni Koreji.

Vojak, ki ga je zadelo pet krogel, se je izmučen sesedel v neposredni bližini demilitarizirane cone. Ko je padel mrak, so ga na varno zvlekli južnokorejski vojaki.

Tamkajšnje oblasti so sporočile, da nesrečni vojak dobro okreva, je pri zavesti, prosil naj bi, da mu dovolijo gledati televizijo.

Kim Džong Un Severna Koreja Svet Neverjetna prepoved državljanom

Predstavnik Združenih narodov je dejal, da so severnokorejski vojaki s streljanjem na kolega, ki je zbežal, kršili mirovni sporazum, ki je prekinil korejsko vojno, saj so streljali prek demarkacijske črte, ki teče po sredini demilitariziranega območja.

Pjongjang dogajanja še ni komentiral. Severnokorejski režim sicer ob podobnih primerih trdi, da je bila oseba ugrabljena ali pa da so jo pretentali v to, da je državo zapustila.

Operacija Begunec iz Koreje Svet Zdravniki v šoku. "Česa takšnega še nismo videli."

Okoli 30 tisoč ljudi je od konca vojne zbežalo viz Severne v Južno Korejo. Le redki pa to naredijo s prečkanjem demilitarizirane cone, ki je posuta z bodečo žico in ozemlje pa je minirano.

Vojak, ki mu je nazadnje uspelo zbežalo, je prestal dve operaciji, zdaj se počuti dobro, so sporočili zdravniki: "Nikakor ne bo umrl!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jameson 05:32 23.november 2017.

    Bravo, to pa je pogum.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 19:29 22.november 2017.

    Tako pa izgledajo hitra sodišča komunistov!! Res je narod pod komunisti srečen,ko le more poskusi pobegniti tudi pod streli in grožnjo za življenjem!!