Slovenija
12146 ogledov

Srednjeročna napoved: Nam avgust pripravlja tole porcijo?

Vreme: Sonce in oblaki Profimedia
Tudi avgust se je začel podobno kot začetek junija in začetek julija. Ponekod so bile obilne padavine.

Danes bo sprva precej jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v hribovitem svetu, napoedujejo vremenoslovci na Arsu. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, a povečini suho. Jutri bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bodo še nastale posamezne kratkotrajne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature od 24 do 29, na Primorskem do 32 °C.

V torek bo precej jasno, le v notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti, v sredo pa bo spet povečini sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo predvsem v gorskem svetu posamezne plohe in nevihte.

Kaj nam prinaša avgust?

Vrmenski portal Ciklon.si/Srednjeročna napove piše, da "verjetno že zaključimo z ekstremno visokimi temperaturami v avgustu". Nadaljujejo, da se bo verjetno zgodilo, da v prestolnici ne bomo dosegli 35 stopinj. To se je zgodilo nazadnje leta 2020.

Navajajo še sezonsko napoved CANSIPS. "Kanadski model za avgust napoveduje za Slovenijo nadpovprečno topel in nadpovprečno namočen mesec. Tole o namočenosti je malce čudno, ampak v zadnjem obdobju smo že velikokrat videli, da je bilo kljub temu, da je bilo vroče, tudi precej namočeno. Nova normalnost?" se še vprašajo pri omenjenem vremenskem portalu.

Dodajajo še dvom, da bi bil nadpovprečno namočen kar večji del Sredozemlja. "CFS je še bolj čuden, kaže na Goriško regijo nadpovprečno toplo, drugod pa normalno. Kar nakazuje na pogostost severnih vetrov, je pa suh, razen nad delom vzhodne Slovenije." 

Srednjeročno napoved sklenejo z besedami, da nam ne preostane drugeag, kot da počakamo napoved evropskega modela, ki je bil tako za junij kot julij natančnejši. 

Neurje nevihte veter razkrita streha Kje je bilo najhuje? Slovenija Strehe so letele po zraku, drevesa podiralo, objeke zalivalo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.