Slovenija
6009 ogledov

"Počitnice bi bilo treba podaljšati"

Šola in covid Epa
Podaljšane počitnice bi nadoknadili z delovnimi sobotami ali s podaljšanjem pouka v juniju.

"Ni malo ravnateljev, ki menijo, da bi bilo smiselno jesenske počitnice podaljšati še za en teden," pravi predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan.
Za ta predlog se po njegovih besedah zavzemajo predvsem ravnatelji iz območij, kjer je okužb veliko in kjer pričakujejo, da se bo prihodnji teden nadaljevalo šolanje na daljavo.

Pouk bi nadmestili ob sobotah ali junija

Gregor Pečan | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Pouk, ki bi sicer moral potekati prihodnji teden, bi nadoknadili ob sobotah s športnimi ali kulturnimi dnevi ali pa s podaljšanjem pouka v juniju. "Z vidika delovnih sobot ali podaljšanja pouka v juniju za tiste, ki načrtujejo dopuste, z vidika izobraževanja pa bi bilo to veliko bolje," pravi predstavnik ravnateljev. 

"Ministrstvo za izobraževanje dobiva dovolj jasne signale, kaj menimo ravnatelji, "poudarja Pečan. 

Robi Kroflič intervju Slovenija Šolsko politiko povsem okupira militantna epidemiološka retorika

Vlada o nadaljevanju pouka

Informacij o tem, kaj glede nadaljevanja šolanja prihodnji teden na Združenju ravnateljic in ravnatelj nimajo še nobenih. Vlada naj bi sicer o tem odločala na jutrišnji seji. "Iz izkušenj vam lahko povem, da prej ko v petek pozno popoldne te informacije ne bomo imeli. Zgodilo se je že, da smo okrožnice dobivali v petek pozno zvečer pa tudi v soboto," pravi Pečan, ki je prepričan, da je to iz stališča davkoplačevalcev oziroma staršev nedostojno. "O šolskih stvareh bi lahko vlada odločala v torek, starši bi tako vedeli, ali bodo prihodnji teden lahko šli v službo ali pa bodo potrebovali drug način organizacije," poudarja Pečan. 

Kacin: Vlada bo odločila najkasneje jutri zvečer

"Vlada bo odločila, takoj, ko bo mogoče, najkasneje pa jutri zvečer," na vprašanje, kdaj bo znano, kako bo prihodnji teden potekal pouk, odgovarja vldni govorec Jelko Kacin, ki poudarja, da bo o tem odločala stroka. 


Učilnica Covid-19 Slovenija To je pokazala analiza šolanja na daljavo
 
Komentarjev 3
  • ivan277 00:07 29.oktober 2020.

    Zasebno posojilo Lahko vam pomagam dobiti posojilo, financiranje ali naložbo. če vas zanima, prosimo, odgovorite za več podrobnosti. E-naslov: posojila386@gmail.com Hvala vam

  • lulibuc 11:15 28.oktober 2020.

    Narašča vam gnojnica v možganih in kot je videti, še ni dosegla plafona. Upam, da se boste pogreznili vanjo, ko vam bo pljusknila iz debilnih glav.

  • Petea 11:14 28.oktober 2020.

    Končno en pameten predlog. En teden podaljšanja šole v juniju je ABSOLUTNO BOLJŠE, kot šola na daljavo.