Slovenija
26 ogledov

Stična točka Voljča in Montija

Italijanski tehnični premier Mario Monti in Marko Voljč se družita v enem pomembnejših lobističnih združenj na svetu.

Italijanski tehnični premier Mario Monti in morebitni Türkov izbranec za mandatarja Marko Voljč imata skupno točko, ki ni zanemarljiva. Oba sta člana mednarodne Trilateralne komisije, enega pomembnejših lobistično-posvetovalnih združenj na svetu.

Še več, niti Monti niti Voljč nista povsem neopazna člana komisije. Monti predseduje njeni evropski sekciji, Voljč pa je bil pred leti izbran kot prvi član komisije iz nekdanjega socialističnega sveta.

Trilateralna komisija je veljala za nekakšno manjšo kopijo razvpitih Bilderbergov, okoli katerih se je spletla vrsta teorij svetovnih zarot. Trilateralno komisijo sta ustanovila David Rockefeller in bivši ameriški državni sekretar Zbigniew Brzezinski, njeni člani so najpomembnejši politiki in poslovneži, med drugim tudi Bill Clinton in George Bush.

Komentar se navezuje na članek Bo Türk za mandatarja predlagal Voljča?

Komentarjev 1
  • pozitivna2011 21:48 18.januar 2012.

    Marko Voljč bi potemtakem bil tretji neizvoljeni presednik vlade v državah EU, ki je član Trilateralne komisije, ki je bankir in ima izkušnje z ameriškimi ključnimi finančnimi hišami. V prispevku manjka Lucas Papademos iz Grčije.