Slovenija
4218 ogledov

Svojci žrtve: "To se je zgodilo v varnem okolju, v bližini hiše!"

Nova Gorica Profimedia
Kot poroča novinarka Radia Robin, je v ponedeljek pozno popoldne na Grčni v Novi Gorici prišlo do grozljivega dogodka.

"Na družbenem omrežju je kmalu zaokrožila objava, da je mlad moški, visok okoli 175 centimetrov, ki je imel temne lase in rjave oči ter srebrna okrogla očala, napadel 19-letno domačinko," poroča Radio Robin.

Ena od uporabnic Facebooka je po grozljivem dogodku delila objavo: "POMEMBNO OBVESTILO!!!!!!!!!!!!! 29.7. je pred vrati moje hiše na Grčni v Novi Gorici prišlo do poskusa posilstva 19 letne punce. Krikov dekleta ne bom pozabila do konca življenja. Spomnim se, da sem ga z obema rokama prijela za vrat in ga povlekla za parton moje hiše ….. Golazen je cel čas ponavljala tako dekletu kot meni … "I will pay you, I will pay you…" To se je zgodilo pri belem dnevu okoli 18 ure. Oblečen je bil v svetla karirasta oblačila, suhe postave, visok okoli 175 cm ali manj, temne lase, rjave oči, nosi srebrna okrogla očala. S sabo je imel tudi večji črn nahrbtnik. Ko sm ga odprla, sem opazla, da je na njem kri ... Star je okoli 20 let ,vozi avto. V Gorici je napadel že kar nekaj punc. Sedaj pa se je ta drek spravil na dekleta V Novi Gorici ..."

Dogodek potrdili na policiji

Dogodek so danes za Radio Robin potrdili tudi na novogoriški Policijski upravi, kjer so napisali, da "obravnavajo kaznivo dejanje iz poglavja Kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost Kazenskega zakonika. Takoj po dejanju, ki se je zgodilo v ponedeljek dne 29. 7. 2024 na območju PU Nova Gorica, je bil na samem kraju prijet storilec, ki je državljan Republike Italije.“

Dogodek je Radiu Robin potrdil tudi oče žrtve, ki se je za ta korak odločil, da bi opozoril pred storilcem. Ta naj bi namreč že pred tem na območju Italije zagrešil podobna dejanja. Kot je povedal pretreseni oče žrtve, so se v ponedeljek ravno vračali iz krajših počitnic: "Pol ure prej smo prišli, hčerka ni niti vedela, da smo doma. Hčerka opravlja študentsko delo v bližnjem trgovskem centru in se je ravno vračala domov. Na sredini ulice je videla fanta, se ji pa na prvi pogled ni zdel nevaren.“

Oče je pojasnil, da so najprej slišali krike pred hišo. "Jaz celo kot oče, sem najprej mislil, da se otroci igrajo, partnerka pa je takoj začutila, da je nekaj narobe in je začela kričati. Nato sem šel pogledat, zagledal soseda in takoj videl, da je nekaj narobe. Hčerka je takoj zakričala, da jo je hotel posiliti, partnerka je storilca potegnila na dvorišče, poklicali smo Policijo, ki so nato izpeljali postopek.“ Več informacij o dogodku najdete TUKAJ. 

Komentarjev 6
  • Ender3 20:10 31.julij 2024.

    Prenapihnjene zgodbe za dnevno kroniko..

  • manja53 19:31 31.julij 2024.

    Z dokumenti ali brez, k nam prihaja večina "ološ" in vlada to še vabi..

  • atamama 18:52 31.julij 2024.

    In tako bo dokler bodo naši poslanci prepričani, da so prišleki brez dokumentov kulturna in gospodarska obogatitev: https://lokalno.svet24.si/2024/07/03/290859/aktualno/dl_jernej_znidarsic___med_prebezniki_so_tudi_zdravniki__ucitelji/ Fej in fuj.