Slovenija
3862 ogledov

Tako bo potekalo slovo od Anite Ogulin

Anita Ogulin
Zveza Anita Ogulin in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje je sporočila, kako bo potekalo slovo od Anite Ogulin.

V 73. letu starosti se je po hudi bolezni poslovila Anita Ogulin. Zveza Anita Ogulin in ZPM je sporočila, da bo "slovo od Anite Ogulin potekalo z državniškimi častmi, vsa sredstva, podarjena v spomin nanjo, pa se bodo stekala v pred nedavno ustanovljen Anitin sklad za hitro pomoč družinam v stiski". Kdor želi prispevati, lahko to stori tudi s poslanim SMS sporočilom z geslom ANITA10 na številko 1919. 

V prostorih zveze na Proletarski cesti 1 v Ljubljani bo do petka, 19. julija, odprta žalna knjiga. 

Anita Ogulin je letos za svoje humanitarno delo prejela državno odlikovanje zlati red za zasluge. Zveza prijateljev mladine Moste-Polje se je njej v čast preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM. "Z veliko častjo, z velikim priznanjem, veliko hvaležnostjo ter tudi ponižnostjo soglašam, da se moje ime doda imenu organizacije," je zapisala ob objavi novice o preimenovanju zveze.

"Živela sem za druge, rojena sem bila za druge. Tudi sama sem polno živela," je pred kratkim dejala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.