Slovenija
9945 ogledov

Tako je Kacin odgovoril na očitke o neuporabnih respiratorjih

Jelko Kacin Anže Petkovšek Vladni govorec Jelko Kacin na tiskovni konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusem.
Kacin je namignil, da bi odgovornost za nakup medicinske opreme lahko že v prvem valu prevzela Agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke.

Vlada je še nedavno trdila, da smo na jesen dobro pripravljeni, a se je kmalu izkazalo, da je od vseh nabavljenih respiratorjev brez omejitev uporabnih samo 12, ostali za paciente s covidom-19 niso primerni. 

Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci vlade pojasnil, da trenutne razmere na srečo ne zahtevajo povečanega obsega dela, v celi Sloveniji delujeta le dva oddelka za covid-19, in sicer v Ljubljani in v Mariboru. Če bi se razmere poslabšale, bi odprli več oddelkov, je zatrdil Kacin. Je pa namignil, da je Agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke zdaj do ugotovitev o neuporabnosti respiratorjev prišla po več mesecih nedejavnosti. "Ta agencija bi lahko že spomladi prevzela odgovornost za nakup," je opomnil Kacin. 

Po njegovih besedah zdaj vlada pričakuje, da bo kooperativnosti več. Ponovno je spomnil na to, da so respiratorje kupovali v kaotičnem času, ko se ni vedelo, kako se bo gibala krivulja obolelih. Možnosti, kaj storiti z neprimernimi respiratorji, je po Kacinovih besedah več. Lahko jih vrnejo proizvajalcu, lahko jih homologirajo ... Priznal pa je, da so "stvari trenutno v fazi, ko jih ni mogoče jasno predstaviti". 

Jelko Kacin Slovenija Kacinov poziv učencem, dijakom in staršem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 32
  • srecko4 09:53 29.avgust 2020.

    KACIN BI HOMOLOGIRAL RESPIRATORJE ko auspuh ali gume na svojem avtu.Polepšal bi napravo berez posebnih uporabnih učinkov.Kreten ostane kreten.

  • anton3 08:36 28.avgust 2020.

    kako se prijaviti?

  • anton3 08:35 28.avgust 2020.

    nikomentarja