Slovenija
31110 ogledov

Takšni so zadnji obeti za sneg

Sneg
Zvečer in ponoči bo oblačno z občasnimi rahlimi padavinami, v notranjosti bo v glavnem snežilo. Padavine bodo do jutra večinoma ponehale, najpozneje v vzhodnih krajih.

"Danes se bodo padavine od zahoda širile proti vzhodu, marsikje bo dež prešel v sneg," pravijo na agenciji za okolje. "Predvsem na zahodu in jugu se bodo začele pojavljati rahle padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. Do večera se bodo rahle padavine začele pojavljati tudi drugod po državi. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo večinoma padal dež s snegom, količina padavin pa bo zelo majhna, zato snežne odeje predvsem v osrednji Sloveniji ni pričakovati," pa dodaja portal Neurje.si

"Temperature bodo po večini nižin ostale nad lediščem. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod šibak severovzhodni veter. V noči na nedeljo bodo rahle padavine še vztrajale predvsem nad južno in vzhodno polovico države, kjer lahko tudi po nižinah zapade nekaj centimetrov snega. Največ padavin pričakujemo na jugu Slovenije. Do jutrišnjega dopoldneva bodo rahle padavine ponehale tudi na vzhodu in jugovzhodu," o tem, kaj lahko pričakujemo ta konec tedna, napoveduje portal Neurje.si. 

V ponedeljek bo v zahodnih krajih delno jasno, drugje večinoma oblačno. Na Primorskem bo pihala burja. V torek se bo razjasnilo tudi v notranjosti države. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost, napoveduje agencija za okolje. 

Proti koncu tedna lahko pričakujemo delno jasno vreme z meglo ali z nizko oblačnostjo po nižinah v dopoldanskem času. Verjetnost za padavine se bo konec tedna predvidoma nekoliko povečala. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.