Slovenija
64079 ogledov

To je novi voditelj Odmevov na TV Slovenija, nov tudi voditelj Dnevnika

Luka Svetina
1/2
RTV Slovenija / Adrijan Pregelj
Poleg oddaje Dnevnik so Odmevi nosilna dnevnoinformativna oddaja Televizije Slovenija, ki je na sporedu vsak delavnik. Z zanimivimi temami želijo doseči zahtevne gledalce, ki jih ne zanimajo senzacije, ampak poglobljene analize in izčrpne informacije. Novinarji in izbrani gosti poglobljeno predstavljajo ozadja dogodkov in različne plati zgodb, tako, da si gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Obe se bosta okrepili z novimi voditelji.

Oddaja Odmevi je zasluga številne ekipe programskih sodelavcev in produkcijskih ekip, ki sodelujejo pri vsakodnevnem ustvarjanju oddaje. Za uspešno realizacijo oddaj je pomemben prav vsak sodelavec te verige. Izvrstnim voditeljem oddaje, Rosviti Pesek, Igorju E. Bergantu in Tanji Starič se septembra pridružuje Luka Svetina, ki ima izkušnje kot športni novinar in komentator, novinar in voditelj pogovornih oddaj, voditelj političnih soočenj in urednik na Novi24TV.

Dnevniku, osrednji informativni oddaji Televizije Slovenija, ki vsak dan posreduje aktualne in verodostojne novice, se septembra pridružuje nov voditelj Nejc Krevs, novinar informativnega programa in dosedanji voditelj Poročil.

Nejc Krevs | Avtor: RTV Slovenija / Adrijan Pregelj RTV Slovenija / Adrijan Pregelj

Tednik, ki z letom 2023 stopa v četrto desetletje, ko ga lahko spremljamo na televizijskih zaslonih. Urednica in voditeljica je Jelena Aščić, ki z ekipo pripravlja oddajo z nizom aktualnih prispevkov, ki so na sporedu vsak ponedeljek ob 20. uri na Prvem programu Televizije Slovenija. Oddaja se vrača na male zaslone ta ponedeljek, 29. avgusta 2022. V mozaični oddaji so številni ustvarjalci v dosedanjih 39-ih letih ustvarili že več kot 1860 oddaj in približno 9000 prispevkov, zadnjih letih pokrivajo predvsem aktualne družbeno-kritične teme in družbene fenomene

Zanimive raziskovalne, odmevne, udarne in kritične zgodbe pa bo od 1. septembra 2022 z voditeljico Eriko Žnidaršič ponovno razkrivala oddaja Tarča. Pogovorna informativna oddaja , kjer se soočajo mnenja, kjer ustvarjalci akterje izvlečejo iz cone udobja, gledalkam in gledalcem pa nudijo kakovostno vsebino za izoblikovanje lastne slike bo na sporedu v običajnem terminu, vsak četrtek ob 20. uri na TV SLO 1.

Z novimi zanimivimi sogovorniki iz najrazličnejših področij se septembra vrača tudi oddaja Intervju. Izmenjaje na voditeljski stolček sedajo voditelji Ksenija Horvat, Jože Možina in Vida Petrovčič. Oddaja je na sporedu vsako nedeljo ob 21. 05 na TV SLO 1.

Oddajo Arena, ki ponuja prostor za soočanje mnenj in pogledov na aktualne politične in družbene razmere, bodo gledalci in gledalke od septembra dalje lahko spremljali v prenovljeni podobi. Na sporedu bo vsako nedeljo ob 22.00 na TV SLO 2, ponovitev oddaje pa bo vsak ponedeljek ob 21. uri na TV SLO 1. Izmenjaje jo vodita Vida Petrovčič in Igor Pirkovič. To pomeni, da je uradno ukinjena oddaja Studio City.

Oddaja Panorama, z vsak dan drugo rubriko in zaključno oddajo Magnet, bo septembra zakorakala v četrti mesec predvajanja. Informativna oddaja je na sporedu vsak delovnik ob 19.55 na TV SLO 2, gledalcem pa ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Komentarjev 98
  • drecos123 21:52 31.avgust 2022.

    zaprite ta drek

  • jezero 07:15 29.avgust 2022.

    Janša se norčuje iz Slovencev.

  • jezero 10:14 28.avgust 2022.

    Če ne gledam Rosvite, tudi teh "mojstrov" ne bom (ne bomo!). 80% nas je v Sloveniji.