Slovenija
2813 ogledov

Ruski voznik, 11 psov v vozilu, prometna nesreča, to je sledilo ...

Prometna nesreča PU Celje
1/2
PU Celje
Nesreča na avtocesti med izvozoma Slovenske Konjice in Dramlje, po trčenju dva od 11 psov pobegnila na cestišče.

S PU Celje so sporočili, da so njihovi policisti včeraj malce po 19. uri na avtocesti med izvozoma Slovenske Konjice in Dramlje obravnavali prometno nesrečo, zaradi katere je bila avtocesta dlje časa zaprta. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila ford transit, ruski državljan, ki hitrosti vožnje ni prilagodil poteku ceste in tehničnim lastnostim vozila.

"Priklopni del vozila je z desnega voznega pasu najprej zaneslo v desno, kjer je oplazilo betonsko zaščitno ograjo, nato pa še skrajno v levo, kjer je prav tako oplazilo betonsko zaščitno ograjo, nakar se je vozilo s priklopnikom prevrnilo. V priklopnem delu vozila je voznik v kletkah prevažal 11 psov," so sporočili v sporočilu za javnost.

"Dva od njih sta po trčenju pobegnila z vozila, ostalih devet je ostalo v kletkah. Oba psa, ki sta bila na vozišču, smo takoj ustrezno zavarovali," so še dodali. 

Kot so sporočili policisti, nihče od psov ni bil vidno poškodovan. Predstavniki veterinarske inšpekcije so poskrbeli za njihovo varno namestitev. Lastnika in sopotnici so zaradi lažjih poškodb odpeljali v celjsko bolnišnico. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje bodo voznika policisti kazensko ovadili. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 12:55 23.avgust 2024.

    Ruski voznik prevažal 11 ukrajinskih psov ali kaj ste hoteli napisati ?!

  • Ender3 10:38 23.avgust 2024.

    Uboge živali zaprte so kot Janezova druščina v kleti. Svoboda je ena vsem dodeljena..

  • sandi76 10:21 23.avgust 2024.

    A tako se po novem reče migrantom ? 🤣