Slovenija
2601 ogledov

To morate narediti, tudi če greste od doma le za kratek čas

Jenkova hiša v Kranju, Kranj
1/2
M. Ha. Hiša, v kateri je živel Simon Jenko v Kranju (Tomšičeva ulica oziroma Pot na kolodvor 2).
Na Gorenjskem so obravnavali serijo vlomo.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali vloma v dve stanovanjski hiši na območju Cerkelj na Gorenjskem.

"Okoli 7.30 so bili obveščeni o vlomu v hišo, iz katere si je storilec prilastil predmete iz zlata in denar, lastnika je s tem oškodoval za nekaj tisoč evrov. Okoli 14. ure pa so bili obveščeni o vlomu v hišo, kjer si je storilec prilastil nakit in s tem lastnika prav tako oškodoval za več tisoč evrov," so sporočili s kranjske policijske uprave.

Policisti so v obeh primerih opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili državno tožilstvo.

V petek okoli 17.30 so bili kranjski policisti obveščeni tudi o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na območju Preddvora. Storilec je poskušal s silo odpreti stranska vrata, kar mu ni uspelo in si tudi ni ničesar prilastil. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil.

Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 1. ure obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, iz katere si je storilec prilastil denar v manjšem znesku. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Blejski policisti so bili v petek okoli 19.30 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, iz katere si je storilec prav tako prilastil denar v manjšem znesku. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

"Policisti svetujemo, da tudi, če od doma odidete le za krajši čas (odhod v trgovino, sprehod itd.), poskrbite, da hiša ali stanovanje ne dajeta videza, da v njej/njem ni nikogar. Pomembno je, da zaprete vsa okna in zaklenete vrata. Če ima vaša nepremičnina ograjo, senzorske luči, alarmno napravo, je še toliko varnejša. Pozorni bodite na neznane osebe in vozila, ki bi si ogledovali vašo okolico in bi se lahko pripravljale na izvršitev kaznivega ravnanja. Zapomnite si podatke o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe, saj ti podatki policistom lahko bistveno pomagajo pri uspešni preiskavi kaznivega dejanja, če bi do takega dejanja prišlo. Vrednejših predmetov (nakit, denar itd …) ne hranite doma, temveč jih odnesite v bančne ustanove. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, prijatelje, sorodnike za redno praznjenje pošte iz nabiralnika in občasne obhode," svetujejo policisti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Pierre 11:49 20.oktober 2024.

    Aja če grem od doma moram zaklent vrata od hiše??? Nisem vedel.....

  • Avatar NickMason
    NickMason 11:22 20.oktober 2024.

    Zaklepati je nujno,ker spremljajo navade ljudi in tam tudi najprej ukradejo