Slovenija
8309 ogledov

Golob vendarle spregovoril o umiku Kosove iz predsedniške tekme

Robert Golob Profimedia
Po odstopu Marte Kos.

Po včerajšnjem odstopu Marte Kos od kandidature za predsednico države se je danes sestal Izvršni odbor strank Gibanje Svoboda, ki je razpravljal o poteku predsedniških in lokalnih volitev. 

Kot razlog je Kosova v sporočilu za javnost navedla "spremenjene okoliščine iz osebnih razlogov". "To ni bila moja zahteva, to je bila njena odločitev," je povedal predsednik stranke Robert Golob.
Marta Kos, sicer podpredsednica stranke, se današnje seje ni udeležila. 

Gibanje Svoboda ne bo iskalo nove kandidatke

"Marta Kos je bila naša kandidatka in še vedno menim, da bi bila najboljša predsednica. Zato ne bomo niti poskušali z evidentiranjem novih kandidatov znotraj Gibanja Svoboda. Razprava, ki bo potekala, bo usmerjena v to, na kakšen način lahko v Gibanju Svoboda okrepimo demokratično sredino, ali je to najboljše s podporo enemu od obstoječih kandidatov, pri čemer še sploh ne vemo, kdo vse se bo podal v predsedniško tekmo, ali na kak drugi način," je še povedal Golob. 

"Verjel sem, da je Marta Kos najboljša kandidatka, moral se bom temeljito prepričati, če bom dal podporo komu od ostalih," pravi Robert Golob, predsednik največje koalicijske stranke Gibanje Svoboda.

Koga bi podprli Golobovi?

Golob imena kandidata, ki bi ga v Gibanju Svoboda lahko podprli, ni hotel govoriti, ker "želi, da o tem poteka demokratična razprava na svetu stranke". 

Izvršni odbor stranke, ki se je na današnji seji tudi uradno seznanil z odločitvijo Kosove, je namreč sprejel odločitev, da v roku 14 dni skličejo svet stranke, kjer se bodo opredelili do nadaljnjih korakov stranke v predsedniški kampanji. “Pred tem ne bomo sprejemali odločitev, niti ne komentirali ostalih kandidatov,” je še povedal Golob.

Javnomnenjske raziskave sicer dajejo največ možnosti Nataši Pirc Musar, ki zbira podpise za kandidaturo, na drugem mestu pa je Anže logar, kandidat SDS. Marta Kos se glede na ankete javnega mnenja v drugi krog ne bi prebila. 

 

Več sledi ... 

Komentarjev 15
  • Avatar R_D
    R_D 19:16 31.avgust 2022.

    Ta baba je popolnoma neprimerna za predsednico. Predstavlja čisto zlo, kot bi jo sam Lucifer poslal iz Pekla. Samo razdvajala bi.

  • Ender3 18:56 31.avgust 2022.

    Golob stavi na demokratično odločitev volilcev. Volili naj bi kredibilnega nestrankarskega kandidata, kar pa Logar zagotovo ni. Še bo veselo !

  • bljitva 18:50 31.avgust 2022.

    luzerji golobarski so propadl še predno so začel haha...