Slovenija
49382 ogledov

Toliko snega lahko pričakujemo

sneg Saša Despot
Glavnina padavin pozno zvečer in sredi noči.

Tokratno poslabšanje vremena spremljajo nižje temperature, zaradi česar bo tudi po nižinah večinoma snežilo. Temperatura bo namreč tudi po nižinah postopno padla proti ledišču, napoveduje vremenski portal Neurje.si.

"Glavnino padavin pričakujemo pozno zvečer in sredi noči, do jutra pa bodo padavine večinoma ponehale, najkasneje na severu države," dodajajo. "Ponoči bo po večini nižin prehodno snežilo. Tam, kjer bo intenziteta padavin večja, temperatura pa dovolj nizka, lahko zapade od 5 do 10 cm snega, drugod pa bo snega zelo malo, z nekaj sreče le največ 5 cm, ponekod pa se sneg ne bo oprijel mokrih tal. V višje ležečih krajih, kjer bo temperatura zraka ves čas pod lediščem, podlaga pa je zamrznjena, bo učinek sneženja boljši, zato lahko ponekod zapade do okoli 20 cm novega, suhega snega. V Pomurju in na Primorskem snežne odeje zagotovo ni pričakovati." 

Sprva rahel dež, nato prehod v sneg. Ponoči bo sneg pobelil tudi večino nižin, a količina padavin ne bo velika. ☃❄ Preverite podrobnosti ...

Posted by Neurje.si on Tuesday, January 5, 2021

Kaj sledi?

"Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami, tudi snežnimi. Ob morju lahko tudi zagrmi. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 8 °C," napoveduje agencija za okolje. 

V četrtek se bo delno zjasnilo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle in nizke oblačnosti, ki pa se lahko ponekod zadrži ves dan. Petek bo oblačen, po nižinah bo precej megle in nizke oblačnosti predvsem zjutraj in dopoldne. Ponekod bi se lahko oblačnost zadržala ves dan. 

"V soboto bo precej oblačno, a predvidoma še suho vreme. V nedeljo bo večji del Slovenije zajelo sneženje, ki bo v ponedeljek ponehalo. Do konca obdobja kaže na suho, deloma sončno in vsaj v začetku tedna bolj mrzlo vreme," kaže pet- do desetdnevna napoved agencije za okolje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.