Slovenija
941 ogledov

Tošić iz hišnega pripora

Dragan Tošić Anže Petkovšek
Okrožno sodišče v Ljubljani je ugodilo pritožbi tožilstva.

Ljubljansko okrožno sodišče je za nepravnomočno obsojenega v zadevi Balkanski bojevnik Dragana Tošića odredilo pripor, je potrdil odvetnik Janez Koščak. S tem je sodišče ugodilo pritožbi tožilstva, po tem ko je bil po razglasitvi sodbe za Tošića odrejen hišni pripor. 

Koščak je napovedal, da bo vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, in če bo treba, tudi ustavno pritožbo. Pravnih argumentov za odreditev pripora ni, saj ni nobene begosumnosti, je prepričan Koščak. Pripor je bil po njegovem odrejen zaradi silnega pritiska javnosti. "Edini argument za pripor je to, da se moj klient piše Dragan Tošić," je ponazoril odvetnik. Kot domneva Koščak, se je Tošič moral iz hišnega pripora že preseliti v pripor na Povšetovi v Ljubljani.

Slovenija 20.11.2012 sodisce, sojenje v zvezi Balkanski bojevnik, Dragan Tosic, Slovenija Balkanski bojevnik: Vsi obtoženi so krivi

Okrožno sodišče v Ljubljani je Tošića v torek obsodilo na 16 let in pol zapora, in sicer zaradi kaznivih dejanj neupravičenega prometa z drogami in hudodelskega združevanja. Odredilo mu je hišni pripor, a se je tožilstvo na to pritožilo. Po še nepravnomočni sodbi je sodni senat za krive spoznal tudi večino preostalih obdolženih, ravno Tošiću pa poleg Dragana Beljkaša prisodil najvišjo kazen. Tako obramba kot tožilstvo sta napovedala pritožbo.

O ugoditvi pritožbi tožilstva je sicer poročal portal Siol.net.

Komentarjev 1
  • ode 17:50 26.marec 2018.

    Dobava pohištva po naročilu in nekaj druge opreme iz uvoza za njegov apartma se je nekoliko zavlekla. Sedaj je vse pripravljeno in bojevnik se lahko vseli v svoje odaje.