Slovenija
1 ogledov

Tudi Kranjec zlorabljal položaj?

Vodja slovenske centralne banke Marko Kranjec ugotavlja, da smo visoko odvisni o Žurnal24 main
Sum kaznivih dejanj pri vodenju Banke Slovenije. Prvi bankir naj bi bil ovaden zaradi zlorabe položaja in nevestnega dela v službi.

Kot poroča časnik Finance, na PU Ljubljana vodijo predkazenski postopek, povezan s sumi kaznivih dejanj pri vodenju Banke Slovenije. Postopek teče od februarja, po neuradnih podatkih pa naj bi bil guverner Marko Kranjec kazensko ovaden zaradi suma zlorabe uradnega položaja in nevestnega dela v službi.

Upravi Hypa dovolil okoriščanje?

Po neuradnih informacijah časnika naj bi Kranjcu očitali opustitev dolžnosti skrbnega nadzora bančnega poslovanja, zlasti v primeru banke Hypo, kjer so avstrijski lastniki februarja na hitro zamenjali upravi banke in leasinga, potem ko naj bi njihova notranja preiskava potrdila sume o pobiranju provizij pri poslih komitentov v Liechtensteinu in drugih davčnih oazah.

Uslužbencem Banke Slovenije naj bi preprečil, da bi opravili svojo dolžnost in prijavili vse sume kaznivih dejanj, na katera so naleteli pri opravljanju svojega dela, ko so nadzorovali bančno poslovanje. S tem naj bi upravi banke omogočili osebno okoriščanje in oškodovanje banke ter njenih odvisnih družb.

 

Komentarjev 1
  • Dixon 13:52 07.september 2011.

    Zelo malo verjetno da Krajnc ni vedel za vse tajkunske posle, ki so se zgodili v času njegovega mandata. Tudi reševanje problema okrog umazanih poslov prejšne uprave Hypo banke je že skoraj burleska. Avstrijci so tole rešili v pičlih nekaj ...prikaži več urah, naši pa mečkajo že več kot 6 mesecev. A ni to malce čudno? A bomo sploh kdaj zvedeli resnico, kljub dejstvo da so v banki že večkrat zagotovili, da imajo preizkovalci na volje vse potrebne dokumente? Gre tukaj za nesposobnost ali namirno prekrivanje? Nekdo na vrhu politične piramide je močno vpleten in zato je pa tko. In temu bi se naj reklo pravna država...