Slovenija
48 ogledov

Uprava le dvočlanska?

Žilič Fišerjeva ima zdaj kot generalna direktorica Maribora 2012 omejena pooblas Žurnal24 main
Maribor 2012. Žilič Fišerjevi pooblastila še po starem. O novem odloku v četrtek.

Maribor. Pričakovanega odloka, ki bi generalni direktorici javnega zavoda Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 določal večja pooblastila in pristojnosti, včeraj mestni svetniki sploh niso imeli predlaganega na dnevnem redu.

V tem primeru bom vsekakor razmislila, ali bom pri tem projektu vztrajala.
Suzana Žilič Fišer v intervjuju za Žurnal24 o ukrepih, če odlok o pooblastilih ne bi bil sprejet.

Za odlok zmanjkalo časa
Suzana Žilič Fišer, generalna direktorica Maribora 2012, je za naš medij pred dnevi v intervjuju napovedala morebiten odhod s te funkcije, če odlok na tem mestnem svetu ne bo sprejet. “Nihče me ni obvestil o tem, ali bo na mestnem svetu sploh predlog odloka. Zagotovo bom zahtevala pojasnila, zakaj tega ni bilo. Od pojasnila občine je odvisno, ali bom ostala na tem mestu kot generalna direktorica,” je bila presenečena.

Je pa Franc Kangler po seji pojasnil, da je omenjeni odlok, s katerim bi generalna direktorica dobila več pooblastil, še v pripravi. “Treba je spoštovati določene roke. Sam osebno skupaj s koalicijo podpiram ta odlok. Novosti bodo, da bo imela generalna direktorica več pooblastil in da uprava ne bo več tričlanska,” je dodal župan.

Hvalčeva na bolniški
Pritisk. V pričakovanju seje sveta zavoda Maribor 2012, ta bo v četrtek, kjer mnogi že govorijo o odstopu poslovne direktorice Helene Hvalec, je Kangler komentiral: “Ali Hvalčeva odhaja, morate vprašati njo. Seznanila me je, da je zaradi pritiskov nanjo v bolniškem staležu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.