Slovenija
25 ogledov

V Peku proizvodnja stoji, ker nimajo za podplate

Čevlji, Peko Nik Rovan
Proizvodnja v tržiškem Peku stoji že dva dni, saj jim zaradi neplačanih računov dobivitelji niso dostavili materiala.

V proizvodnji so izdelali zgornje dele čevljev, nimajo pa podplatov in ostalih delov, da bi čevlje dokončali. Teh jim po besedah predsednika uprave Peka Janeza Sajovica zaradi neplačanih računov niso dostavili.

V Sodu glede prodaje molčijo

Za Peko, ki je od sredine lanskega leta v hudih težavah, v zadnjih mesecih pa na robu likvidnosti, Slovenska odškodninska družba (Sod) vodi postopek prodaje. Za najboljšega ponudnika za nakup Peka naj bi konec marca izbrala podjetje Osimpex iz Osijeka, česar v Sodu niso potrdili.

"Glede vaših vprašanj, ki se nanašajo na prodajni postopek družbe Peko, vam sporočamo, da bomo medijem odgovore posredovali v prihodnjih dneh," so pred dnevi zapisali v Sodu. Po pisanju današnjega Dela pa pogajanja z Osimpexom sploh še niso končana, v družbi pa razplet pričakujejo prav tako v prihodnjih dneh.

Zaustavitev napovedana

Vodstvo Peka je sredi marca vnovič opozorilo, da družba nujno potrebuje sveža sredstva za nadaljnje obratovanje. Takrat je proizvodnja še tekla normalno, a so napovedali, da jo bodo morali brez svežih sredstev v začetku aprila zaustaviti.

Težave družbi povzroča tudi to, da gre aprila v proizvodnjo kolekcija jesen-zima, za izdelavo katere potrebuje pet milijonov evrov.

Pogajanja o prodaji 100-odstotnega deleža Peka - država je 66,8-odstotna lastnica, DSU ima v lasti 25,2 odstotka, Gorenjska banka 5,9 odstotka in SKB banka 2,1 odstotka - kljub pričakovanjem in napovedim Soda niso bila zaključena do sredine marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.