Slovenija
1202 ogledov

V veljavo stopil ukrep omejitve rabe vode

Pitna voda Profimedia
V Cerknici in okolici velja ukrep omejitve rabe vode na osebno in gospodinjsko rabo, saj je raven podtalnice na vodnem viru za vodovodni sistem Cerknica-Rakek nizek.

Ljudi pozivajo, naj z vodo ravnajo varčno in ne zalivajo vrtov, perejo vozil, polnijo bazenov oz. naj ne porabljajo vode za druge nenujne namene.

Kot izhaja iz sporočila na spletni strani cerkniške občine, je ukrep omejitve rabe vode javno podjetje Komunala Cerknica izdalo za uporabnike pitne vode, ki se z vodo oskrbujejo iz sistema Cerknica-Rakek.

S tega sistema se poleg Cerknice in Rakeka oskrbujejo tudi naselja Dolenja vas, Dolenje Jezero, Goričice, Grahovo, Ivanje selo, Lipsenj, Martinjak, Otok, Podskrajnik, Slivice, Unec, Zelše, Žerovnica, Gorenje Jezero, Laze pri Gorenjem Jezeru.

Kot poroča spletni portal N1, posebna priporočila trenutno veljajo tudi za obiskovalce Cerkniškega jezera. Tamkajšnja ribiška družina prosi, da se v delu jezera, kjer voda še je, ne kopajo. Prepovedano je tudi namakanje nog, saj se zaradi takšnega početja dvigne mulj, ki še dodatno zmanjšuje vsebnost kisika v vodi. To pa lahko predstavlja težavo za ribe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.