Slovenija
2510 ogledov

Vrača se Karl Erjavec, okrog njega so se zbrali nekdanji ministri in ministrice

Karl Erjavec Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca.
Prepričan je, da bo stranka uspešna zaradi vseh sodelujočih v njej, saj da gre za ljudi z znanjem in političnimi veščinami. "V tem trenutku je v Sloveniji glavni problem zlasti to, da novi obrazi političnih izkušenj in veščin nimajo," je ocenil.

Karl Erjavec je danes ob robu Festivala za tretje življenjsko obdobje za Topnews potrdil, da se jeseni vrača na politični parket z novo stranko. Napovedal je, da to ne bo "stranka Karla Erjavca", ker bodo "v tem projektu sodelovala močna imena" - med drugimi tudi nekdanji ministri in ministrice različnih vlad, "ki so strokovnjaki in nimajo za seboj nobenih afer".

Stranke DeSUS, ki jo je dolgo vodil, Erjavec ne vidi kot konkurentke, dejal je, da jim želi čim več uspeha. Ocenil je, da je ustanovitev stranka smiselna predvsem zaradi velikega števila neopredeljenih volivcev. "V političnem prostoru je treba ponuditi nove projekte. Časa ni več, zato je čimprej treba ustanoviti stranko."

Imen ostalih sodelujočih v stranki ni želel razkriti, prav tako ni povedal, kakšno bo ime nove stranke - več bo razkril šele novembra. 

"Lahko povem, da smo v tem času že oblikovali statut in program. Program temelji na štirih stebrih. Prvi steber so upokojenci, zdravstvo in šolstvo, drugi steber varnost in migracije, tretji steber gospodarstvo in kmetijstvo, četrti steber pa je podnebna politika."

Prepričan je, da bo stranka uspešna zaradi vseh sodelujočih v njej, saj da gre za ljudi z znanjem in političnimi veščinami. "V tem trenutku je v Sloveniji glavni problem zlasti to, da novi obrazi političnih izkušenj in veščin nimajo," je ocenil.

Velik poudarek bodo namenili tudi gospodarstvu in izvozu. "Bližajo se težki časi, vidimo, kaj se dogaja drugod po Evropi," je dodal.

Zato bi po njegovih besedah potrebovali stabilnost, aktualna vlada pa svoje odločitve spreminja iz dneva v dan, je očital Golobu. S kom bi se na političnem parketu lahko povezovali, še niso razmišljali. "Za nas bo ključen program, ker vidimo, da je Slovenija zašla v slepo ulico," je sklenil Erjavec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Enzgg4 23:17 30.september 2024.

    Kaj mata skupnga janša pa pahoh? Ja, ehjauca, ne.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:28 30.september 2024.

    Res nam samo še on manjka!!!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:58 30.september 2024.

    Pa ja ne, da to pomeni, da se za naslednje volitve pripravlja zamenjava taktike, na katero so levo od sredine zanašali za zadnje tri volilne mandate, ki očitno ni prinesla pričakovanih rezultatov in tokrat novih obrazov ne bodo menjali drugi ...prikaži več novi obrazi ampak stari preizkušeni "lisjaki", ki že imajo porcijo masla na glavi!? Zdaj lahko samo še čakamo, da kot feniks iz pepela vstane plemeniti Zmagec in potem smo tam...