Slovenija
22815 ogledov

Vrača se vročina, nato pa spet vremenska motnja

sonce oblaki Facebook Oblaki bodo skrili poletno sonce.
Danes še nekaj padavin, tudi ploh. Kako bo v nadaljevanju tedna?

Vremenoslovci z Arsa za danes napovedujejo zmerno do prtežno oblačno vreme, sredi dneva in popoldne bo predvsem v hribovitih krajih nastalo nekaj ploh. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, v Gornjesavski dolini okoli 18 stopinj Celzija.

Krajevne padavine se bodo nadaljevale tudi ponoči. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17 stopinj.

Jutri bo sprva oblačno, krajevne padavine bodo dopoldne ponehale. Čez dan se bo delno razjasnilo, nastale bodo še posamezne kratkotrajne plohe. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj.

V petek in soboto bo precej jasno in postopno topleje, v petek bo še možna kakšna kratkotrajna ploha.

Napoved od 5. do 10. julija 

V soboto bo nad nami območje visokega zračnega tlaka. Slednje bo prehodno oslabelo v nedeljo in ponedeljek, ko bo na vreme pri nas vplivala tudi hladna fronta. Nato se bo polje zračnega tlaka spet okrepilo. Severno od nas bodo potovale manjše motnje, ki verjetno ne bodo bistveno vplivale na vreme pri nas.

V soboto in nedeljo bo sončno s temperaturami blizu 30 stopinj. V ponedeljek nas bo prešla motnja, ki bo prinesla nevihtno popoldne, v nadaljevanju tedna pa kaže na sončno in večinoma suho vreme, le v Alpah bodo verjetno lahko posamezne plohe ali nevihte. Najvišje temperature bodo okoli 30 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Nevihta, oblaki, neurje Udarci vremena Svet V Švici in Franciji kar pet ljudi umrlo med vremensko hudo uro Ogromna toča v Bosni foto, video Svet Apokaliptični prizori južno od nas: Padala je toča, kot je še niste videli

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Bizgec 22:08 03.julij 2024.

    Kot sta rekla Slon in Sadež v hitri vremenski napovedi: Vreme bo stalno prisotno, lahko bo spremenljivo, v primeru možno vse od sonca do dežja, v primeru stalnega vremena lahko pričakujemo, da bo potekalo vse brez sprememb. Če bo dež, ...prikaži več bo mokro, drugače ne, v primeru vetra bo pihalo. Jutri bo podobno, če ne bo drugih sprememb.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 12:31 03.julij 2024.

    Če je za vas vročina pri temepraturah od 25-30C, potem vam bog pomagaj!!!