Slovenija
11504 ogledov

Vreme: Neverjetno, koliko časa bodo še vztrajale tako visoke temperature

Hladno jesensko jutro Profimedia
Do pričetka naslednjega tedna lahko še uživamo v nadpovprečno toplih dneh, nato se obeta sprememba.

Več kot očitno še ne rabimo ponovno vzeti bund iz omar, saj se bo nadpovprečno toplo vreme nadaljevalo še naslednje dni, poroča Arso. Pihal bo šibkejši veter, zaradi česar bodo jutra nekoliko hladnejša, še vedno pa bo temperatura marsikje nad lediščem.

Najvišja dnevna temperatura bo okoli 10 stopinj, po nižinah vzhodne Slovenije bo pa še nekaj stopinj topleje.

Sprememba vremena v pričetku prihodnjega tedna

Bolj dinamično vreme lahko pričakujemo ob koncu in v začetku prihodnjega tedna, ko nas bo doseglo ciklonsko območje. Kot kaže, bo po nižinah deževalo, v hribih pa bo padlo nekaj snega.

Od torka naprej bo nekoliko hladneje, a še vedno bo čez dan med pet in 10 stopinj, zjutraj bo temperatura najverjetneje ponovno padla pod ledišče.

Drugod po Evropi bo precej hladno

Hud mraz bo medtem dosegel sever in severovzhod Evrope. V evropskem delu Rusije se bo temperatura spustila pod - 30 stopinj. Za zdaj še nič ne kaže na to, da bi mrzla zračna masa preplavila tudi naše kraje.

Vreme | Avtor: Arso Arso

Zima Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Zima še ni rekla zadnje Zima Slovenija Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.