Slovenija
8071 ogledov

Vreme: tako vroče bo vsaj še teden dni, nato pa...

vreme vročina Shutterstock
Vroče bo, zelo vroče, za tem pa bolj burno, kot smo vajeni.

Prihodnih osem dni bodo temperature krepko nad povprečjem, napovedujejo vremenoslovci portala Neurje.si. Po napovedi Agencije za okolje RS (Arso), bodo najvišje dnevne temperature v prihodnjih dneh okoli 35 stopinj Celzija.

Danes popoldne bo povečini sončno, v hribovitem svetu lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta, za danes popoldne je Arso sicer zemljevid severne Slovenije obarval v rumeno.

Jutri bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje od 28 do 32, na Primorskem do 35 °C.

V nedeljo in ponedeljek bo še naprej sončno in vroče. V gorskem svetu ni povsem izključena možnost kakšne popoldanske nevihte, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). 

Vroče tudi prihodnji teden

Kot so zapisali na Arsu, bo v prihodnjem tednu nad našimi kraji vztrajalo šibko območje visokega zračnega tlaka s precej toplim zrakom in šibkimi vetrovi tudi v višinah. Od torka do nedelje kaže na nadaljevanje sončnega in vročega vremena. Jutranje temperature bodo večinoma med 15 in 20, popoldanske pa sprva med 30 in 34 °C. V drugi polovici prihodnjega tedna bo vročina nekoliko popustila, čeprav bo še vedno okoli 30 stopinj. 

Za tem bo dogajanje malekost bolj burno, kot smo vajeni

Kot torej napovedujejo na Neurje.si, nas čaka nas vsaj še en teden vročih dni s temperaturami nad 30°C. Nato se bo dolina hladnejšega zraka spustila nekoliko južneje, kar v praksi povzroča nestabilno ozračje s pogostimi padavinami. Do prihodnje nedelje lahko še računamo na pojav ploh in neviht (tudi danes), čeprav bo možnost za te od jutri naprej zelo majhna, dodajajo.

"Glede na temperaturo morja in prihajajočo vročino lahko na grobo ocenimo, da bo zaradi prihajajočih atlantskih motenj dogajanje malenkost bolj burno, kot smo vajeni, saj bo zaradi višje temperature morja v ozračju več vlage in posledično tudi padavin, zlasti na zahodu države. Vsakršna napoved vnaprej je le špekulacija, zato iz dneva v dan sproti objavljamo spremembe," so zapisali.

dezurni@styria-media.

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:09 30.avgust 2024.

    Neumje napoveduje konec naslednjega tedna zlom.poletja in sneg do nižin

  • mirror 16:55 30.avgust 2024.

    Vreme: tako vroče bo vsaj še teden dni, nato pa bo vroče bo vsaj še teden dni, nato pa...