Slovenija
36 ogledov

Za Trobec Bučanovo odstopa mati

(Foto: Vlada) Žurnal24 main
Dušo Trobec Bučan po enoglasni podpori vodstva DeSUS-a za kandidatko za ministrico za lokalno upravo zdaj čaka še prepričevanje koalicije. Pahor še okleva. Odstopila Marija Gjerkeš.

Po dveh urah razprave je izvršni odbor DeSUS-a podprl Dušo Trobec Bučan za naslednico Henrika Gjerkeša, ki je z mesta ministra za lokalno samoupravo in razvoj odstopil včeraj, potem ko so ga pijanega ustavili policisti.

Danes je iz osebnih razlogov z mesta podpredsednice DeSUS-a odstopila Marija Gjerkeš Dugonik, mati Henrika Gjerkeša. Za Žurnal24 je povedala, da so razlogi za odstop "osebni". Ko je bil njen sin imenovan za ministra, so ji mnogi v stranki očitali, da ga je prav ona zlobirala na položaj.

Predsednik stranke Karl Erjavec se je še pred sejo odbora sestal s premierjem Borutom Pahorjem. Erjavec je povedal, da je Trobec Bučanova logična izbira, da pa Pahor še ni sprejel dokončne odločitve o podpori. Erjavec pričakuje, da bo imela njihova kandidatka nekaj težav pri prepričevanju koalicijskih partnerjev, "saj bi bilo zelo nenavadno, da ne bi bilo nobene težave. Tega smo v tej koaliciji že navajeni". Vseeno pa bo stranka pri kandidaturi vztrajala. Včeraj je sicer Erjavec trdil, da ima Trobec Bučanova, dosedanja sekretarka v službi vlade za regionalni razvoj, Pahorjevo podporo.

Strahovi Erjavca odveč?
V koalicijskih partnericah so sicer za zdaj Trobec Bučanovi dokaj naklonjeni. Tako jo bodo skorajda zagotovo podprli v strankah SD in LDS, medtem ko v Zaresu pričakujejo razpravo o delovanju DeSUS-a v koaliciji. 

Erjavec sicer pričakuje pestro razpravo o kandidatki in da lahko v koaliciji pride do težav s soglasjem, "saj bi bilo zelo nenavadno, da ne bi bilo nobene težave. To smo v tej koaliciji že navajeni". Ne glede na to pa pričakuje, da bodo predlog koalicijske partnerice podprle.

 

Dodobra "naklan"
Henrik Gjerkeš, ki je bil minister le dobro leto, je včeraj odstopil, potem ko so ga zgodaj zjutraj po koncu službene zabave v službenem audiju A6 ustavili policisti, menda med vožnjo po odstavnem pasu avtoceste. Dovčerajšnjemu ministru so ugotovili 1,35 miligrama alkohola v litru krvi. Gjerkeš sicer zanika poročanje nekaterih medijev, da je pred tem z audijem povzročil nesrečo.

gjerke%C5%A1 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Znani veseljak

Po poročanju portala Požareport Gjerkeševe alkoholne avanture niso nič novega, saj so že lani novembra pricurljale v javnost fotografije, posnete še v času, ko Gjerkeš ni bil minister. Na njih je Gjerkeš fotografiran na neki zabavi v vidno "veselem" stanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.