Slovenija
15390 ogledov

Nad nami nevihtni pas, prižgali opozorilo pred točo

nevihta supercelična nevihta Profimedia
Padavine bodo ponehale ponoči.

"Tudi danes lahko pričakujemo nestabilno vreme, saj nas bo prešla nova fronta," napovedujejo na portalu Neurje.si.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate na tej povezavi.

Pas neviht, ki pa na srečo ne bo močnejše narave, nas bo prešel od zahoda proti vzhodu. "Pričakujemo lahko močnejše nalive - najmanj padavin bo na skrajnem severovzhodu države. Višje temperature se bodo vrnile od sobote naprej," dodajajo.

Na Agenciji RS za okolje so zaradi neviht po celi Sloveniji prižgali rumeno opozorilo, na jugozahodu pa je zaradi požarne ogroženosti prižgano oranžno opozorilo.

Opozorilo | Avtor: Arso Arso

Pred 18. uro se je močno povečala verjetnost za točo na Notranjskem.

Verjetnost za točo | Avtor: Arso Arso

Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo delno razjasnilo. Jutri bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Na severovzhodu bodo že dopoldne nastale plohe in posamezne nevihte, ki bodo sredi dneva in popoldne možne tudi drugod. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj.

"Tudi v sredo lahko tu in tam nastane kakšna ploha ali nevihta, potem pa kaže na tri zaporedne dni brez teh motenj. Četrtek, petek in sobota bodo sončni dnevi brez možnosti neviht in tudi jutra bodo nekoliko bolj sveža in prijetna," je za STA povedal meteorolog Branko Gregorčič. Z njim smo na Žurnal24 nedavno govorili tudi o teorijah zarot, povezanih s puščavskim prahom in t. i. chemtraili, ter o protitočni obrambi.

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh, pa lahko preverite na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.